Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Do pozornosti

.vladimír Potančok .časopis .hudba

HUDBA RICHARD BONA
PONDELOK 14. APRÍL
Špeciálne jarné vydanie Bratislavských jazzových dní, ktoré potešilo koncom minulého týždňa milovníkov džezu v Žiline, Košiciach i Bratislave, sa skončí pondelňajším bonusovým koncertom na Slovensku veľmi populárneho basgitaristu, skladateľa a speváka Richarda Bonu. Kamerunský rodák opäť zahrá v PKO.

HUDBA OSKAR RÓZSA TRIO
PONDELOK – UTOROK 14. – 15. APRÍL
Trio basgitaristu Oskara Rózsu, v ktorom hrajú aj bubeník Martin Valihora a americký gitarista John Shannon, finišuje so svojím celoslovenským turné. Počuť a vidieť ich ešte môžete v pondelok kine Urpín v Banskej Bystrici a v utorok na záverečnom koncerte v  Klube za Zrkadlom v Bratislave.

HUDBA MAX TUNDRA
UTOROK 15. APRÍL
Na žilinskej Stanici bude v utorok poriadne veselo. Anglický multiinštrumentalista, spevák a hudobný producent Max Tundra má totiž naozaj svojský zmysel pre humor v hudbe i v živote. Na jeho hudbu, spev a tančeky plynulo nadviažu na afterparty DJ Effiks a české hudobno-tanečno-elektrické duo Kyl the Sistem.

DIVADLO ESENCIA DIVOKEJ ŽENY
ŠTVRTOK – SOBOTA 17. – 19. APRÍL
V bratislavskom Štúdiu L+S je koncom týždňa na programe generálka, premiéra i druhá premiéra divadelného predstavenia Esencia divokej ženy. V hlavnej úlohe monohry, ktorá vznikla v spolupráci s dramaturgičkou Soňou B. Karvayovou a tanečníkom Milanom Kerešom, vystúpi voňavá víla Slávka Halčáková.

FESTIVAL MICRO.WILSONIC
PIATOK 18. APRÍL
V bratislavskom PKO sa v piatok večer zídu skutoční znalci súčasnej elektronickej scény. Menší, no pritom vraj vôbec nie slabší brat festivalu Wilsonic má tentoraz na programe tieto mená: Michael Fakesch a Taprikk Sweezee, DJ Food, Hexstatic, El Rakkas, Boy 8-Bita, Even The Hills Have Eyes a Foolk.

WORKSHOP TANEČNÝ DOM
PIATOK 18. APRÍL
Ak dávate prednosť skočnému východoslovenskému folklóru pred elektronickou zverinou, môžete sa v najbližšom vydaní Tanečného domu v Klube za Zrkadlom v Bratislave naučiť chýrne tance z Parchovian. Hrať bude Michal Noga band a príslušné kroky vás naučia taneční majstri Jozef Vasiľ a Michal Hirko.

HUDBA A TANEC 7. HOT DANCE DUEL
SOBOTA 19. APRÍLV slovutnom meste Pezinok sa stretnú na v poradí už v siedmom horúcom a tanečnom dueli orchestre hrajúce klasický medzivojnový džez. Narodeniny Elly Fitzgeraldovej oslávia Tradicional Jazz Band, Steamboat Stompers, New Orleans Happy Five, Funny Fellows so Zuzanou Haasovou a Havelka Sisters s orchestrom.

HUDBA POMSTA MSTISLAVOVI ROSTROPOVIČOVI
NEDEĽA 20. APRÍL
Mimoriadnym koncertom poteší priaznivcov klasiky Slovenská filharmónia v Bratislave. Počas nedeľného populudnia zahrá skupina popredných slovenských violončelistov skladby Mstislava Rostropoviča, Pabla Casalsa, Hectora Villu-Lobosa, Jacquesa Offenbacha, J. S. Bacha, Arva Pärta a ďalších autorov.

KINO MUZIKA
Vrece s novými slovenskými filmami sa ďalej trhá... Do kín príde kritikmi najoceňovanejší film nakrútený v minulom roku. Nvotova Muzika podľa poviedky Petra Pišťanka bude hádam dôstojnou protiváhou Hřebejkovým komédiám.
Muzika (SR, 2007)
Réžia: Juraj Nvota. Hrajú: Luboš Kostelný, Táňa Pauhofová, Dorota Nvotová

KINO NA VLASTNÉ NEBEZPEČENSTVO
Divoká voda, divoké exteriéry a rumunská modelka – to sú na prvý pohľad hlavné piliere nového českého filmu. Či sa Filipovi Renčovi podarilo doň dostať aj niečo iné, sa musíte  presvedčiť na vlastné nebezpečenstvo sami.
Na vlastní nebezpečí (ČR/Rum., 2007)
Réžia: Filip Renč. Hrajú: Jiří Langmajer, Filip Blažek, Václav Jiráček

KINO MAJSTER ŠARKANOV
V prípade tohto filmu by mal ľudí do kín prilákať príbeh úspešného Afganca, žijúceho v USA, ktorý, ak chce odčiniť svoje zlyhanie z detstva, musí prekonať sám seba a zvládnuť ťažkú úlohu v Talibanom obsadenom Kábule.
The Kite Runner (USA, 2007)
Réžia: Marc Foster. Hrajú: Khalid Abdalla, Atossa Leoni, Shaun Toub

KINO ANJEL
Francúzsky režisér François Ozon si potrpí na príbehy krásnych žien s tajomstvom. Autor úspešného Bazénu sa pustil do príbehu slávnej pisateľky tzv. „ženských románov“, ktorý vyzerá iba naoko ako romanca z jej vlastného pera.
The Real Life of Angel Deverell (VB/Belg./Franc., 2007)
Réžia: François Ozon. Hrajú: Romola Garai, Sam Neill, Charlotte Rampling
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite