Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Svetové ocenenia pre .týždeň

.časopis .ostatné

Náš časopis opäť zaznamenal veľký medzinárodný úspech. Z prestížnej súťaže tlačového

Náš časopis opäť zaznamenal veľký medzinárodný úspech. Z prestížnej súťaže tlačového  a televízneho fotožurnalizmu, obrazového a webového editovania The Best of Photojournalismus si .týždeň ako jediný časopis v Európe aj v tomto roku odniesol vysoké ocenenia. Náš kreatívny riaditeľ Róbert Csere, reportér Andrej Bán a obrazová redaktorka Vladimíra Pčolová obsadili druhé miesto v kategórii Profil osobnosti alebo životný príbeh (Magaziny Personality Profile or Lifestyle Story) za príbeh a fotografie vojnového fotografa Paola Pellegrina. Prvé miesto získal americký magazín Time, ktorý obsadil aj tretiu priečku za .týždňom. Čestné ocenenia v tejto kategórii získali Time a americký magazín Newsweek.
Počtom získaných cien sa .týždeň zaradil spolu s týždenníkom Newsweek na tretie miesto za časopismi Time a Sports Illustrated.
V kategórii Fotografická dvojstrana pred textom (Magazine Story Opener) získali Róbert Csere a Vladimíra Pčolová tretie miesto za úvodnú dvojstranu k článku „Darfúr, Čína, Olympiáda“. V tejto kategórii, v ktorej zvíťazil opäť časopis Time, patria .týždňu vďaka Cseremu a Pčolovej aj dve čestné ocenenia. Išlo o úvodné dvojstrany k našim .témam Kto bude prezidentom o amerických primárkach a Blíži sa apokalypsa o globálnom otepľovaní.
Minulý rok sme v tejto súťaži získali tretie miesto v kategórii Ilustrovanie hlavného článku časopisu k .téme čísla o dopravných problémoch na Slovensku (ocenení boli Róbert Csere, Vladimíra Pčolová a fotograf Martin Kollár). Dostali sme aj tri čestné ocenenia v kategóriách Obrazový editor roka (za obrazový koncept časopisu), Profil osobnosti alebo životný príbeh (o hudobníkovi Tomovi Waitsovi) a Fotografická dvojstrana pred textom (o návšteve pápeža Benedikta XVI. v Turecku). Ceny v tejto súťaži, ktorú organizuje National Press Photographers Association, si mimoriadne vážime, keďže ich udeľujú poprední svetoví fotografi a editori.
Róbert Csere a Vladimír Pčolová získali cenu Award Of Excellence aj z ďalšej prestížnej súťaže Pictures Of The Year International v kategórii Spravodajská titulná alebo úvodná strana časopisu za otváraciu dvojstranu k článku Boj o Gazu (a dušu). Súťaž organizuje najstaršia žurnalistická škola na svete v americkom Missouri.
Za našu radosť by sme sa chceli v prvom rade poďakovať vám, našim čitateľom, lebo bez vás by neboli tieto ocenenia ani .týždeň.

.redakcia   
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite