Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Do pozornosti

.vladimír Potančok .časopis .hudba

FESTIVAL FEBIOFEST 2008
PONDELOK – NEDEĽA 31. MAREC  – 6.APRÍL
Tohtoročná Medzinárodná prehliadka filmu, televízie a videa Febiofest 2008 sa na Slovensku začne 31. marca v Bratislave, odkiaľ sa v nasledujúcich týždňoch presunie do ďalších miest. Na programe je 120 filmov z 25 krajín, tak celovečerných, ako aj dokumentárnych, repríz i čerstvých noviniek.

HUDBA FRAGILE
PONDELOK 31. MAREC
K príjemným prekvapeniam minuloročnej sezóny patrili vystúpenia a capella formácie Fragile, ktorú diriguje Braňo Kostka. Popové, rockové i džezové hity v zaujímavých aranžmánoch pre osem ľudských hlasov si budete môcť najbližšie vychutnať v Dome kultúry Ružinov v Bratislave.

HUDBA POCTA JAROVI FILIPOVI
UTOROK 1. APRÍL
To nie je prvoaprílový žart! V tento deň budú v bratislavskom divadle Aréna naozaj znieť piesne Jara Filipa v podaní skupiny IMT Smile a jej hostí. Ivan Tásler vyprodukoval album cover-verzií Filipových songov, na ktorých sa podieľalo množstvo spevákov a speváčok a toto bude jeho živá verzia.

TANEC ANJEL 2
ŠTVRTOK 3. APRÍL
V kultúrnom centre A4 v Bratislave je na programe premiéra nového predstavenia Asociácie súčasného tanca s názvom Anjel 2. Choreografický a intepretačný koncept Petry Fornayovej a Petra Šuleja využíva avantgardnú hudbu, kostýmy i svetlá a jeho témou je príbeh ženy, ktorá sa začne meniť na anjela.

HUDBA DOROTA NVOTOVÁ & BAND
PIATOK 4. APRÍL
Zatiaľ čo v divadle Aréna budú na Jara Filipa spomínať zlatí slávici a slávice, za legitímneho pokračovateľa jeho tvorby možno považovať mladú ženu s imidžom budúcej labute. Dorota Nvotová sa po himalájskych cestách a pražských filmových premiérach vracia pred publikum do bratislavského klubu Randal.

FESTIVAL UNITY FEST
SOBOTA 5. APRÍL
V sobotu zacvendžia struny gitár pod bratislavskou hradnou skalou v rámci Unity Festu. Milovníkmi subkultúr Subclub spoločne zaplnia skupiny Rozpor (Oi!punk), Adacta (metal crust), Abhorrence (mosh \'n roll), Vandali (punk rock \'n roll), Point Blank Range (hardcore mosh) a Mansklig Ladugard (slavonic pagan crust).

DIVADLO DOM V STRÁNI
NEDEĽA 6. APRÍL
Prvou jarnou premiérou v Novej budove SND v Bratislave bude dramatizácia románu Martina Kukučína Dom v stráni. V dramaturgii Petra Pavlaca a réžii Ľubomíra Vajdičku hlavné úlohy prísnych rodičov zahrajú Emília Vášáryová a Marián Geišberg a zamilovaných detí Ján Koleník a Kristína Turjanová.

HUDBA OSKAR RÓZSA TRIO
NEDEĽA 6. APRÍL
V bratislavskom Nu Spirit Bare odpichnú svoju aktuálnu aprílovú šnúru traja skvelí muzikanti: basgitarista Oskar Rózsa, bubeník Martin Valihora a gitarista John Shannon, ktorí sériou koncertov po slovenských sálach a kluboch predstavia svoj najnovší album s názvom The Universal Cure.

KINO MARTIN SLIVKA – MUŽ, KTORÝ SADIL STROMY
Nový film Martina Šulíka je poctou dokumentaristovi Martinovi Slivkovi, jednej z najvýznamnejších postáv slovenskej kinematografie a kultúry. Na majstra Slivku s láskou spomínajú jeho blízki a spolupracovníci.
Martin Slivka – muž, ktorý sadil stromy (SR, 2007)
Réžia: Martin Šulík.

KINO STRATENÁ DOVOLENKA
Fikcia alebo skutočnosť? V roku 2000 našiel český cestovateľ vo Švédsku kufor, v ktorom bolo dvadsaťdva negatívov s fotografiami, ktoré si urobila skupinka čínskych úradníkov. Dokumentaristka Lucie Králová sa ich pokúsila vypátrať…
Ztracená dovolená (ČR, 2006)
R0žia: Lucie Králová.

KINO 4 MINÚTY
Dramatický príbeh talentovanej mladej Jenny, ktorá sa ocitla vo väzení za vraždu. Osemdesiatročná učiteľka hry na klavíri Traude Krüger odhaľuje postupne Jennine tajomstvá i hudobný talent, ktorý sa pokúša oživiť.
Vier Minuten (Nem., 2006)
Réžia: Chris Kraus. Hrajú: Monica Bleibtreu, Hannah Herzsprung

KINO RAMBO: DO PEKLA A SPÄŤ
Starnúci vietnamský veterán John Rambo sa usadil v juhovýchodnej Ázii. Pokojný život mu naruší misionárska skupina, ktorá sa napriek jeho varovaniu vydá do Barmy. Keď padnú do zajatia, je čas vykopať vojnovú sekeru.
Rambo IV (USA, 2008)
Réžia: Sylvester Stallone. Hrajú: Sylvester Stallone, Julie Benz, Tim Kang
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite