Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Do pozornosti

.vladimír Potančok .časopis .hudba

DIVADLO ZIMA
UTOROK 18. MAREC
Bratislavské divadlo Astorka pripravilo novú premiéru. Autorom komornej inscenácie Zima je Jevgenij Griškovec, jeden z najznámejších súčasných ruských dramatikov. V réžii Józsefa Csajllíka uvidíte Mariána Miezgu a Lukáša Latináka ako vojakov stratených v tundre a Zitu Furkovú ako záhadnú Snehulienku.

HUDBA VEĽKÁ NOC VO FILHARMÓNII
UTOROK – ŠTVRTOK 18. – 23. MAREC
Pred Veľkou nocou bude znieť v bratislavskej Redute duchovná hudba. V utorok sa s takýmto  programom predstaví súbor Solamente Naturali a v stredu a štvrtok odznie Verdiho Rekviem v podaní Slovenskej filharmónie a Slovenského filharmonického zboru so sólistami Jolanou Fogašovou, Miroslavom Dvorským a Petrom Mikulášom.

VÝSTAVA ZOLTAN & MADELEINE KEMENY
UTOROK – NEDEĽA 18. – 23. MAREC
Umelecká a manželská dvojica Zoltan a Madeleine Kemenyovci patrí ku klasikom európskeho umenia druhej polovice dvadsiateho storočia. Experimentálne umenie tohto výnimočného páru, ktorý žil najprv v Budapešti, potom v Paríži a nakoniec v Zürichu, si môžete pozrieť v Galérii Danubiana.

HUDBA DODO ŠOŠOKA
STREDA 19. MAREC
Bratislavský Jazz Club sa dostal už k svojmu dvadsiatemu druhému vydaniu. Tentoraz zaznie v koncertnej sieni Klarisky množstvo bicích nástrojov a perkusií z početnej zbierky majstra Doda Šošoku. Nový program tohto veterána slovenskej džezovej scény má názov Drums & Percussion Acoustic Music.

HUDBA ŽIVÉ KVETY
STREDA 19. MAREC
V Subclube pod bratislavskou hradnou skalou sa hrá hudba bez ohľadu na počasie a stupeň zamorenia vonkajšieho prostredia. V stredu tam odohrá koncert obľúbená skupina Živé kvety. Ako predkapela tentoraz vystúpi ďalšia akvizícia vydavateľstva Slnko Records, košická kapela Kolowrat.

DIVADLO BAKCHANTKY
STREDA 19. MAREC
Keď Euripides písal svoje Bakchantky, iste netušil, že jeho hra vydrží na javisku viac ako 2 400 rokov. A už vôbec nemohol vedieť, že práve ňou otvorí sezónu Medzinárodné divadlo Meteorit, ktoré v nových priestoroch na Čulenovej ulici v Bratislave zahrá tento kus v réžii Roberta Csontosa.

ŠTVRTKY DANIELA HEVIERA MUŽ, KTORÝ PLATIL CASH
ŠTVRTOK 20. MAREC
Tentoraz sa v rámci Hevierových štvrtkov v Kafe Scherz na bratislavských Palisádach predstaví ako hosť pesničkár Robert Šimek, ktorý vyrastal v Amerike, v Rakúsku prežil svoju smrť, tak ako jeho vzor Johnny Cash hrával vo väzniciach a interpretuje nielen Cashove piesne, ale i vlastné skladby.

DIVADLO A HUDBA MADMOISELLE MALINOVÁ
ŠTVRTOK 20. MAREC
Zaujímavý zážitok by mala divákom priniesť monodráma českej herečky Anny Polívkovej, dcéry Bolka Polívku. Na Zelený štvrtok ju budete môcť uvidieť v priestoroch Adylode, kotviacej na dunajskom brehu v Bratislave. Po divadle zahrajú nejaké blues Boboš, Oskar, Ajdži, Pišta a Martin.

HUDBA ANDY MIDDLETON & BAND, BRATISLAVA HOT SERENADERS
ŠTVRTOK 20. MAREC
Zahraničnou hviezdou pravidelného džezového koncertu v petržalskom Divadle Aréna bude saxofonista Andy Middleton, spoluhráča Ralpha Townera či Dava Hollanda. Jeho Band bude tvoriť trio Jakabčic – Griglák – Ševčík. Domácim súhvezdím budú Bratislava Hot Serenaders s bandleaderom Jurajom Bartošom.

KINO JAN SAUDEK
Jan Saudek, svetovo uznávaný český fotograf, je dostatočne koloritná postava na to, aby mohol celý večer rozprávať na kameru. Dokumentárny film Adolfa Ziku si predsavzal neľahký cieľ – ukázať jeho pravú tvár.
Jan Saudek (ČR/USA, 2007)
Réžia: Adolf Zika. Hrajú: Jan Saudek

KINO KRONIKA RODU SPIDERWICKOVCOV
Kronika rodu Spiderwickovcov je adaptáciou populárnej rovnomennej knižnej série, v ktorej ožíva fantastický svet obývaný ešte fantastickejšími bytosťami. Ak ešte nie ste unavení z filmov tohto druhu, nech sa páči!
The Spiderwick Chronicles (USA, 2008)
Réžia: Mark Waters. Hrajú: Freddie Highmore, Sarah Bolger, Nick Nolte

KINO O ŽIVOT
Komédia s Dorotou Nvotovou a Vojtom Kotkom v hlavných úlohách sa okrem bláznivého scenára vyznačuje aj istou kontroverznosťou, ktorá si vyslúžila petíciu za zákaz jeho premietania. Ide naozaj o život, či o peniaze?
O život (ČR, 2008)
Réžia: Milan Šteindler. Hrajú: Dorota Nvotová, Vojta Kotek, Bob Klepl, Robert Nebřenský
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite