Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

TELEVÍZIE Protizákonná Nevera?

.časopis .udalosti

Nahota, emócie, psychické utrpenie, ponižovanie, zásahy do súkromia. To všetko si mohli vychutnať diváci sledujúci nový program Nevera po slovensky, ktorý uviedla Televízia JOJ v pondelok 18. februára.

Nahota, emócie, psychické utrpenie, ponižovanie, zásahy do súkromia. To všetko si mohli vychutnať diváci sledujúci nový program Nevera po slovensky, ktorý uviedla Televízia JOJ v pondelok 18. februára.

So spustením projektu televízia otáľala. Pôvodne sa na obrazovkách mal objaviť už koncom minulého roka, tvorcovia však chceli nájsť pre „pravú slovenskú reality šou“ vhodný vysielací čas a priestor. Zaradením relácie do prime-timu chceli umožniť každému potenciálnemu divákovi vychutnať si exkurziu do vnútorného sveta protagonistov, ktorí odhalili svoje najhoršie obavy v podobe podozrenia z nevery partnera.
Moderátor Libor Bouček, tak môže so svojim tímom detektívov prešetrovať podozrenie alebo vyskúšať partnerovu oddanosť pomocou nastrčenej volavky. Ak sa nevera potvrdí, môže si podvádzaný vybrať, či sa chce s neverníkom konfrontovať, alebo nie. V prípade jeho súhlasu sa všetko odohráva za asistencie kamier, ktoré zachytávajú emócie, nadávky a hysterické výstupy aktérov.
Niečo však na relácii nabitej neočakávanými životnými zvratmi, dramatickými situáciami a extrémnymi emóciami nie je v poriadku, a to podozrenie z porušenia zákona o vysielaní a retransmisii. Podľa neho „programová služba a všetky jej zložky nesmú zobrazovať osoby vystavované fyzickému či psychickému utrpeniu spôsobom, ktorý sa považuje za neoprávnený zásah do ľudskej dôstojnosti; platí to aj vtedy, ak dotknuté osoby s takým zobrazením súhlasili“ (§ 19). Otázkou ostáva ako sa k tomuto „nedostatku“ postaví Rada pre vysielanie a retransmisiu a v neposlednom rade samotná Televízia JOJ.
.veronika Folentová
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite