Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Do pozornosti

.vladimír Potančok .časopis .osobnosti

HUDBA BUENA VISTA LIVE
PONDELOK 4. FEBRUÁR
Už druhýkrát sa do Bratislavy vracajú členovia pojazdného kubánskeho karnevalu s názvom Buena Vista Live – Havana Lounge. V Sibamac Aréne si užijete kvalitnú zábavu v podaní spevákov Julia Alberta Fernandéza a Teresy Garcie Caturly a sprievodných muzikantov všetkých generácií.

TANEC ROZCVIČKY NA STANICI
PONDELOK – SOBOTA 4. – 9. FEBRUÁR
Dvaja tanečníci – Slovák Milan Tomášik a Švéd Alexander Gottfarb, ktorí pripravujú v priestoroch žilinskej Stanice novú inscenáciu, si vymysleli pre jej návštevníkov skvelú novinku. Kto má chuť a čas, môže s nimi absolvovať ranné rozcvičky, kde sa možno podučí aj čo-to z moderného tanca.

VÝSTAVA TÁ PRAVÁ ŠÁLKA KÁVY
UTOROK – NEDEĽA 5. – 10. FEBRUÁR 
Etnografické múzeum SNM v Martine sa rozhodlo vykročiť doteraz neprebádaným smerom a okrem osvedčenej stálej expozície ponúka návštevníkom novú výstavu. Tá sa zaoberá kultúrnymi dejinami súvisiacimi s kávou a venuje sa aj kávovníku ako botanickému druhu a káve ako obchodnej komodite.
 
HUDBA 123 MINUT/APPENDIX
STREDA 6. FEBRUÁR
Mimoriadny zážitok sľubuje stredajší večer v bratislavskom Subclube. Na rockovo ladenom dvojkoncerte vystúpi populárna česká kapela – 123 minut, tentoraz v neštandardnej unplugged verzii a domáci crossoverový Appendix. Debutový album Appendixu by mal prísť odprevadiť do sveta aj Michal Kaščák.

ŠTVRTKY DANIELA HEVIERA ULIČKY ŽIVOTA
ŠTVRTOK 7. FEBRUÁR
V bratislavskej Kafe Scherz budú v rámci Štvrtkov Daniela Heviera o uliciach a uličkách, ktoré ich doviedli k úspechom i prehrám, rozprávať Ján Uličiansky, Juraj Ulický a Peter Uličný I. Hudbou bude sprevádzať husľový virtuóz Peter Uličný II.

HUDBA UNDERWORLD
PIATOK 8. FEBRUÁR
Na jeseň nemohli prísť, teraz už áno a nie sami. Reč je o britskej dvojici Underworld, ktorá by vás rada presvedčila, že dokáže riadne rozvibrovať vzduch. V bratislavskej Inchebe v rámci festivalu Electronic Beats vystúpia aj nemeckí Modeselector, maďarské trio Neo či dídžeji Tvyks a Monoide. Vídžejing dajú Pfadfinderei.

HUDBA ŠTYLIZOVANÉ TANCE
NEDEĽA 10. FEBRUÁR
Nedeľné popoludnie bude patriť v Koncertnej sieni Slovenskej filharmónie štylizovaným tancom rôznych národov a období. Pod taktovkou dirigenta Pavla Tužinského zaznejú v Redute skladby Wolfganga Amadea Mozarta, Johanesa Brahmsa, Antonína Dvořáka, Tibora Andrašovana, Alexandra Moyzesa a Jána Cikkera. 

KINO SWEENEY TODD: ČERTOVSKÝ HOLIČ Z FLEET STREET
Osvedčená režisérsko-herecká dvojica Tim Burton a Johnny Depp tentoraz nakrútila filmovú verziu slávneho muzikálu Stephena Sondheima. Johnny D. hrá muža, ktorý bol neprávom odsúdený a chystá čertovskú pomstu. Tie nožnice mu jednoducho pristanú!
Sweeney Todd: The Demon Barber of Fleet Street (USA, 2007)
Réžia: Tim Burton. Hrajú: Johnny Depp, Helena Bonham Carter, Alan Rickman

KINO POSLEDNÉ PLAVKY
České komédie majú svoje svetlé i tienisté stránky. Ktorých má viac film o rybároch a vekslákoch z čias surreálneho socializmu, sa musíte ísť do kina presvedčiť sami. Možno vám niečo napovie to, že v hlavných úlohách sa objaví aj dvojica Čtvrtníček a Lábus.
Poslední plavky (ČR, 2007)
Réžia: Michal Krajnák. Hrajú: Petr Čtvrníček, Josef Polášek, Jiří Lábus

KINO CHYŤTE DOKTORA
Spevák českej skupiny Chinaski si spomenul na svoje pôvodné povolanie a zahral si hlavnú úlohu v ďalšej českej komédii. V snímke Chyťte doktora hrá gynekológa, ktorý rôznymi spôsobmi rieši manželskú neveru. V dvojúlohe manželky i milenky uvidíte Táňu Vilhelmovú.
Chyťte doktora (ČR, 2007)
Réžia: Martin Dolenský. Hrajú: Michal Malátný, Tatiana Vilhelmová, Iva Janžurová

KINO ZBOHOM, BEJBY
Kriminálka, ktorá sa začína nenápadným únosom dievčatka vo vykričanej bostonskej štvrti a končí sa odhalením zložitej siete mafie, drogových dílerov a pedofilov. Súkromný detektív Patrick Kenzie a jeho spoločníčka Angie na hľadanie malej Amandy tak skoro nezabudnú.
Gone Baby Gone (USA, 2007)
Réžia: Ben Affleck. Hrajú: Casey Affleck, Michele Monaghan, Ed Harris

KINO CHUŤ LÁSKY
Pre tento typ komédie sa kedysi v sovietskej kinematografii ujal prívlastok „lyrická“. Američania jej hovoria horko-sladká a scenáristi, herci i režisér urobili všetko pre to, aby ste sa smiali cez slzy a neskôr plakali od dojatia. Čo už môže byť tragikomickejšie ako láska?
Feast of Love (USA, 2007)
Réžia: Robert Benton. Hrajú: Morgan Freeman, Greg Kinnear, Radha Michell
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite