Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Do pozornosti

.časopis .hudba

HUDBA IDA KELAROVÁ & JAZZ FAMELIA
UTOROK 29. JANUÁR
Skladateľka, speváčka a klaviristka Ida Kelarová propaguje rómsku kultúru okrem iného aj tak, že predvádza spojenie latinsko-amerických rytmov s rómskou muzikálnosťou a džezom. Členmi „famílie“, ktorá vystúpi v utorok v bratislavskom PKO, sú i saxofonista Radovan Tariška, klavirista Ondrej Krajňák a bubeník Tomáš Baroš.


DIVADLO RUM A VODKA
UTOROK 29. JANUÁR
Divadlo Kontra zo Spišskej Novej Vsi uvedie v bratislavskej premiére v Štúdiu 12 inscenáciu monodrámy mladého írskeho dramatika Conora McPhersona s názvom Rum a vodka. Tandem poľskej režisérky Klaudyny Rozhin a herca Petra Čižmára už v minulosti žal úspechy s inou súčasnou írskou hrou Howie a Rookie.


HUDBA BOBAN I MARKO MARKOVIĆ ORKESTAR
STREDA 30. JANUÁR
Balkánska dychovka je európskym hitom už pekných pár rokov a jej nekorunovaným kráľom je orchester Bobana Markovića. Vidieť ich raz stačí málokomu a zaujímavé je sledovať aj to, ako taktovku v kapele postupne preberá Bobanov syn Marko. Ďalší diel ich reálnej šou je na programe v bratislavskom divadle Aréna.


HUDBA SMASHING PUMPKINS
STREDA – ŠTVRTOK 30. – 31. JANUÁR
Fanúšikov amerického alternatívneho rocku potešia dva koncerty legendárnych Smashing Pumpkins. Hoci v obnovenej zostave hrajú zo starých čias len gitarista a spevák Billy Corgan a bubeník Jimmy Chamberlin, ich skalní si v stredu na pražskom Výstavisku a vo štvrtok vo viedenskej Stadthalle iste prídu na svoje.

DISKUSIA LAMPA – VYDRICA
ŠTVRTOK 31. JANUÁR
V bratislavskej časti Vydrica, medzi Hradnou skalou a Dunajom, sa pomaly ale isto začínajú stavebné práce. Investori sa tešia, že stavenisko ožíva, ich kritici bijú na poplach. Jedni aj druhí budú vo štvrtok o 19. hodine hosťami Štefana Hríba v diskusii pod Lampou bratislavského klubu A4.

PÁRTY MIGHTY VIBEZ SPECIAL
ŠTVRTOK 31. JANUÁR
Na večierok s jamajskými rytmami, pohybmi a farbami si môžete zájsť vo štvrtok v noci do bratislavského Subclubu. Pod hradnou skalou sa budú ozývať skladby, ktoré vybrali anglickí, českí i slovenskí selektori Kenny Knots, Mungos HiFi, Ridin Tuffa, Mihaal a domáci Roots & Culture a Jah Division Sound Gang.

DIVADLO ANJELI VŠEDNÉHO DŇA
PIATOK 1. FEBRUÁR
Slovenské komorné divadlo v Martine pripravilo na začiatok februára premiéru hry podľa novely českého spisovateľa a dramatika Michala Viewegha. V preklade a réžii Doda Gombára, dramaturgii Zuzany Palenčíkovej a s hudbou Miloslava Kráľa zaznie príbeh štyroch netradičných anjelov „poslednej záchrany“. 

HUDBA LUBOR BENKOVIČ
SOBOTA 2. FEBRUÁR
Ľubor Benkovič, gitarista, spevák, textár (svojho času písal texty pre skupinu Bez ladu a skladu) a autor iba na prvý pohľad insitných veršíkov a obrázkov, člen skupín Captain Slice, Ľubor Martin Mikrostar a Tritol, sa vás pokúsi zabaviť a prinúti zamyslieť sa v krásnej bratislavskej kaviarni Next Apache.

KINO POKÁNIE
Silný tragicko-romantický príbeh z čias druhej svetovej vojny obsahuje vášeň, úklady, zradu, dospievanie i prosbu o odpustenie. Snímka skúseného Joea Wrighta (Vášeň a predsudok), ktorý tak rád obsadzuje Keiru Knightley, už má na svojom konte Zlatý glóbus.
Atonement (VB/Franc., 2007)
Réžia: Joe Wright. Hrajú: James McAvoy, Keira Knihgtley, Brenda Blethyn


KINO MEDZI NEPRIATEĽMI
Skutočný príbeh z čias francúzskej koloniálnej vojny proti Alžírsku. Píše sa rok 1959 a mladý veliteľ vojenskej posádky kdesi v alžírskom vnútrozemí musí bojovať nielen proti povstalcom, ale aj proti iným názorom podriadených a vlastnému svedomiu.
L´ Ennemi intime (Franc., 2007)
Réžia: Florent Emilio Siri. Hrajú: Benoît Magimel, Albert Dupontel


KINO ASTERIX A OLYMPIJSKÉ HRY
Vymyslený príbeh z čias Rímskej ríše. Autori scenára opäť vychádzali z obľúbených komiksov Reného Goscinnyho a rozhodli sa súperiť s Hollywoodom nielen prostredníctvom hviezdneho obsadenia a ohromujúcich trikov, ale aj rekordným rozpočtom 78 miliónov eur.
Astérix aux jeux olympiques (Franc./Špan./Nem., 2008)
Réžia: Fréderic Forrestier, Thomas Langmann. Hrajú:  Gérard Depardieu, Alain Delon


KINO 3:10 VLAK DO YUMY
Zdá sa, že aj príbehy z Divokého západu ešte majú čím prekvapiť. Scenár tohto amerického filmu stavia do protikladu charaktery polapeného lupiča Bena Wadea a mierumilovného rančera Dana Evansa, ktorý sa ho podujme s ďalšími dvoma mužmi odprevadiť do väzenia.
3:10 To Yuma (USA, 2007)
Réžia: James Mangold. Hrajú: Russel Crowe, Christian Bale, Peter Fonda

.vladimír Potančok

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite