Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Nová Hantuchová

.michaela Grendelová .časopis .komentáre

Osem hier za sebou prehrala Anna Ivanovičová v

Osem hier za sebou prehrala Anna Ivanovičová v semifinále grandslamu Australian Open s našou Danielou Hantuchovou. Stačilo, aby neuhrala ďalšie štyri a vo finále jedného zo štyroch najprestížnejších turnajov sveta by po prvý raz v histórii stála Slovenka. Tenis sa však na „keby“ nehrá.
Ani náskok 6 : 0 a 2 : 0 nestačil, aby Daniela vyhrala svoj veľký boj o finále v čase, keď mala formu na triumf na celom Australian Open. A tak sa musíme uspokojiť s tým, že slovenská hráčka si historicky prvýkrát zahrala v semifinále.
Po prvom sete si Daniela zrejme nemyslela, že nakoniec bude z kurtu odchádzať namrzená, so sklonenou hlavou, ledva podávajúc ruku súperke. Obvinila ju z nešportového správania, sťažovala sa na chybný verdikt rozhodkyne a na šťastie, ktoré sa od nej odklonilo. Škrípajúce Ivanovičovej tenisky 24-ročnú Slovenku vyrušovali pri podaní, empajrová rozhodkyňa si však jej sťažnosti nevšímala. „Taký je tenis, niekedy robíte všetko, čo sa dá a nevyjde to,“ skonštatovala smutne po prehre. Na rozdiel od minulosti už vie, ako sa s prehrami vyrovnať – naučila sa z nich vyťažiť niečo nové.

Daniela, nevadí. Pre propagáciu nášho miništátiku si týmto výsledkom urobila viac, ako celá Slovenská agentúra cestovného ruchu od svojho vzniku. Austrálčania sa síce nikdy nenaučia, ako sa meno našej tenistky vyslovuje, ale všetci vedia, že je to „tá dlhonohá Slovenka“ s krásnym úsmevom. Tá, ktorú si hráčska organizácia WTA vybrala pre svoju reklamnú kampaň.
Odkedy Daniela trénuje v barcelonskej akadémii Sánchez-Casal, je ako vymenená. Naučila sa na život – aj na tenis – pozerať z jeho svetlej stránky. Po prehre bez problémov komunikovala s novinármi aj napriek tomu, že až na jedného jej všetci do Melbourne iba telefonovali. Niekdajšie strohé odpovede nahradili úprimné úvahy nad vlastnou hrou a pocitmi. Daniela sa zmierila s novinármi, ale aj sama so sebou. Na jej hru sa zrazu veľmi dobre pozerá. Zrejme ju čaká viac veľkých turnajov, v ktorých sa nemusí zastaviť ani v semifinále. Vďaka výsledku na Australian Open sa v rebríčku posunula na ôsme miesto a zarobila takmer sedem miliónov korún. Na turnaji, kde v hlavnej súťaži štartuje 128 tenistiek, skončila v najlepšej štvorke. Konečne, aspoň na chvíľu, nie sme len automobilová veľmoc.
Hantuchová – Made in Slovakia.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite