Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Doma

.časopis

Koniec fakulty práva
Minister školstva Juraj Draxler pozastavil Paneurópskej vysokej škole v Bratislave právo udeľovať absolventom študijného programu „právo" akademický titul v dennej aj v externej forme štúdia. Platí to v prípade bakalárskych aj magisterských študijných programov. Akreditačná komisia mala na základe opakovaných podnetov zistiť, že fakulta uskutočňuje študijný program za iných podmienok, než za akých jej bol akreditovaný.
Paneurópska vysoká škola zobrala rozhodnutie ministerstva na vedomie. Zároveň preskúmala okolnosti, ktoré viedli k vydaniu tohto rozhodnutia a prijala opatrenia. Vzhľadom na skutočnosť, že výhrady Akreditačnej komisie sa týkali výlučne výučby poskytovanej školou na jej pobočkách, škola je presvedčená, že okolnosti, pre ktoré minister rozhodol o pozastavení práva udeľovať tituly, už v zmysle zákona o vysokých školách v plnom rozsahu odstránila. Fakulta práva preto v utorok listom oslovila ministra, aby požiadal Akreditačnú komisiu o čo najskoršie overenie výsledku opatrení prijatých vysokou školou.
.lk, sita

Prezident Andrej Kiska prednesie tento týždeň správu o stave krajiny. O možnosť vystúpiť požiadal predsedu parlamentu Petra Pellegriniho. V parlamente Kiska vystúpil aj v novembri minulého roku, kjeď kritizoval pomery v zdravotníctve.
Za nového člena Správnej rady Ústavu pamäti národa navrhuje vláda Romana Michelka. Ten mal v minulosti blízko k HZDS a bol poslaneckým asistentom Augustína Mariána Húsku.
Plénum Ústavného súdu odmietlo návrhy ombudsmanky preskúmať niektoré ustanovenia zákona o pomoci v hmotnej núdzi. Podľa Dubovcovej na to doplatia tí najzraniteľnejší ľudia.
Bývalý poslanec za SDKÚ Tomáš Galbavý vstúpil do strany Most. V posledných regionálnych voľbách Galbavý neúspešne kandidoval na post nitrianskeho župana.
Vedenie hokejového Slovana Bratislava naznačilo, že klub by aj v ďalšej sezóne mal hrávať v KHL. Podľa generálneho manažéra Slovana Maroša Krajčiho to však stále nie je stopercentne isté.

Osobnosť: Martin Fedor/
Poslanec a bezpečnostný expert strany Sieť pripravuje novelu Trestného zákona, ktorej cieľom je postihovať službu v cudzích armádach. Podľa portálu aktuality.sk totiž na separatistických územiach na Ukrajine vzniká niečo ako „česko-slovenská jednotka“.

Antiosobnosť: Marián Kollár/
Hlavný organizátor hromadných výpovedí lekárov z roku 2011 porušil štatút Slovenskej lekárskej komory, ktorej šéfuje. V rozpore s ním totiž zaviazal komoru, aby sa zaručila za niekoľkostotisícový úver, ktorý dostala súkromná firma z Liptova na kúpu pozemkov.

Citát/
Jana Dubovcová: „Na Ústavnom súde panuje doba temna“.  

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite