Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Doma

.časopis

Urobila správkyňa chybu? Mimovládna organizácia Aliancia Fair-play zverejnila informáciu, podľa ktorej správkyňa Petra Gabrišová zaradila jedného z veriteľov spoločnosti Váhostav-SK nesprávne medzi veriteľov, ktorí majú v rámci ozdravenia dostať viac peňazí. Ide o Martina Buňáka, ktorý mal byť dlhoročným členom predstavenstva Váhostavu.

No členovia predstavenstva sa podľa zákona pokladajú za spriaznené osoby, ktoré sa musia uspokojiť s menšou sumou. Váhostav mu dlhuje 15-tisíc eur. Súd momentálne rozhoduje, či povolí reštrukturalizáciu Váhostavu, alebo firmu pošle do konkurzu. Gabrišová tvrdenie Aliancie Fair-play, že nesprávne zaradila pohľadávku, odmietla. „Tvrdenie Aliancie Fair-play o nesprávnom zaradení jednej z pohľadávok je nepravdivé. Predmetná pohľadávka bola zaradená do správnej skupiny pohľadávok,“ informovala vo štvrtok Gabrišová. Všetky dokumenty preukazujúce uvedenú skutočnosť sú podľa nej súčasťou súdneho spisu vedeného v danej veci.
.lk, sita

Vláda Roberta Fica nebude komunikovať s denníkom N. Dôvodom je vraj tendenčné informovanie o práci kabinetu zo strany týchto novín a samolepky karikaturistu Shootyho. S rozhodnutím vlády nesúhlasia šéfredaktori viacerých médií vrátane .týždňa, protestujú aj umelci.
Generálna prokuratúra chce zjednotiť podania v kauze Eurobuilding do jedného vyšetrovania. Ide o 11 podnetov voči tejto stavebnej firme aj jej predstaviteľovi Milošovi Stopkovi. Eurobuilding podobne ako Váhostav nevypláca subdodávateľov.
Predsedníčkou Úradu na ochranu osobných údajov bude bývalá novinárka Soňa Pőtheová, ktorá viedla aj komunikačné oddelenie expredsedu parlamentu Pavla Pašku (Smer). Jej zvolenie kritizuje opozícia, podľa ktorej nemá potrebnú kvalifikáciu.
Maroš Žilinka, Karol Mitrík aj Henrieta Crkoňová spĺňajú podľa parlamentného výboru pre financie a rozpočet zákonné podmienky, aby mohli kandidovať na post predsedu Najvyššieho kontrolného úradu. Všetkých troch navrhla do funkcie opozícia, voľba bude 19. mája 2015.

Osobnosť: Richard Sulík/
Europoslanec a predseda SaS sa obrátil na Európsku komisiu v súvislosti s rozhodnutím Roberta Fica a jeho ministrov neodpovedať na otázky Denníka N. Sulíka zaujíma, či je podobný krok v súlade s právom a hodnotami EÚ a čo môže Únia v tomto prípade podniknúť.   

Antiosobnosť: Dušan Kováčik/
Špeciálny prokurátor neprišiel na rokovanie branno-bezpečnostného výboru parlamentu ku kauze Gorila, kde mal objasniť, prečo nesúhlasí s vypočutím kľúčového svedka prípadu Petra Holúbeka. Kováčik to zdôvodnil tým, že ide o živý spis.

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite