Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Doma

.časopis

Minister Pavlis odstúpil Necelý rok vydržal vo funkcii minister hospodárstva Pavol Pavlis (Smer). Pavlisovi zlomila väzy zmluva na upratovanie za vyše 20-tisíc eur, ktorú podpísala organizácia pod vplyvom rezortu s firmou Pavlisovho švagra. Dnes už bývalý minister najskôr akúkoľvek zodpovednosť za kauzu, ktorú otvoril denník SME, odmietal.

„Odmietam také niečo, že by som niečo ovplyvňoval, niekomu niečo dohadzoval, rodine, známym, príbuzným. Beriem to ako kampaň proti mojej osobe,“ tvrdil Pavlis denníku Pravda. Po rozhovore s premiérom Robertom Ficom však napokon z funkcie odstúpil. „Minister hospodárstva prevzal na seba politickú zodpovednosť za medializované informácie súvisiace s jeho osobou. Škandalizovanie jeho mena poškodzuje tak stranu, ktorá ho do funkcie nominovala, ako aj jeho meno a rodinu,“ odkázal cez hovorkyňu rezortu Miriam Žiakovú. Meno nového ministra zatiaľ nie je známe. V kuloároch sa špekuluje najmä o štátnych tajomníkoch rezortu hospodárstva – Miroslavovi Obertovi a Rastislavovi Chovancovi.
.vag

Slovenský pozemkový fond
vydal lukratívne pozemky pri Bratislave na základe klamlivého listu a podáva trestné oznámenie. Na prípad upozornil Denník N. Podnikateľ Sýkora bude na pozemkoch stavať sklad a parkovisko. Poľnohospodárska pôda bola pár hodín po vydaní premenená na stavebný pozemok. Minister Jahnátek zatiaľ odmieta odvolať Radu Slovenského pozemkového fondu. Vec bude skúmať aj Generálna prokuratúra.
Polícia urobila raziu vo Váhostave-SK. Zaistila kompletné účtovníctvo za posledné roky aj dokumentáciu súvisiacu s procesom reštrukturalizácie. Policajný riaditeľ Gašpar pripustil, že vypočutý bude aj Juraj Široký.
Skupina 75 slovenských a českých osobností zaslala ministrovi zahraničných vecí Miroslavovi Lajčákovi výzvu, aby ruským motorkárom Noční vlci neumožnili vstup na územie Slovenska.
Kardiochirurg Viliam Fischer priznal vinu a dohodol sa s prokurátorom na vine a treste. Odsúdili ho na dva roky s podmienečným odkladom na štyri roky. Zaplatiť musí aj pokutu 15-tisíc eur.

Osobnosť: František Mikloško/
Za svoju návštevu Náhorného Karabachu v roku 2010, kde bol na pozorovateľskej misii počas volieb, je v Azerbajdžane trestne stíhaný. Stíhanie sa začalo práve v čase, keď si svet pripomína sto rokov od arménskej genocídy.

Antiosobnosť: Robert Fico/
Premiér urobil druhú vážnu politickú chybu, keď navrhol odvolanie Jána Figeľa a s týmto nápadom neuspel celkom ani u svojich spolustraníkov. Nakoniec musel túto hru odpískať.

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite