Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Doma

.časopis

Stiahli výpovede Lekári a zdravotné sestry vo Fakultnej nemocnici s poliklinikou v Žiline sa rozhodli stiahnuť svoje výpovede. Podľa zdravotníckych odborárov sa s vedením nemocnice dohodli na splnení svojich podmienok. Riaditeľ nemocnice Pavol Drugaj vyhlásil, že všetky nastolené požiadavky lekárov a sestier sú pre nemocnicu prijateľné.

Predsedníčka Odborového združenia zdravotných sestier a pôrodných asistentiek Monika Kavecká povedala, že dohoda o riešení nadčasov, ktorú uzavreli s vedením nemocnice, je pre ne výhodná a dúfa, že sa bude dodržiavať.
Kríza v žilinskej nemocnici vypukla po tom, ako desiatky lekárov a sestier podali hromadnú výpoveď. Kritizovali pomery v nemocnici, najmä na jej internom oddelení, pričom poukazovali najmä na zlé hygienické podmienky a tiež neúmerne vysoký počet nadčasových hodín. Pre zlú situáciu v nemocnici v marci odstúpil aj jej predchádzajúci riaditeľ Štefan Volák. Riaditeľa vtedy na vyvodenie zodpovednosti vyzval minister zdravotníctva Viliam Čislák.
.jm

Polícia zastavila trestné stíhanie v kauze tunelovania vojenskej spravodajskej služby (VSS) počas prvej vlády Roberta Fica. Na prípad pred dvoma rokmi upozornil bývalý zástupca riaditeľa VSS Vladimír Suchodolinský. Podľa vyšetrovateľa skutok nie je trestným činom.
Najvyšší súd odsúdil rómskeho vajdu Štefana Fatona na osem mesiacov za to, že pred vlaňajšími eurovoľbami ponúkal za peniaze vybaviť hlasy v prospech kandidátov strany SaS. Štyri mesiace za mrežami dostala aj jeho nevesta Slávka, ktorá mu pri volebnej korupcii asistovala.
Minister kultúry Marek Maďarič bude podľa denníka SME viesť kampaň Smeru do parlamentných volieb 2016. „O tejto otázke rozhodujú orgány Smeru, vedenie a predsedníctvo, a tie sa ešte touto otázkou nezaoberali,“ reagoval Maďarič. Smer rozhodne o šéfovi kampane v priebehu mája.
Prezident Andrej Kiska sa stretol s bývalými úspešnými hokejistami Petrom Bondrom a Richardom Lintnerom. Tí chcú spolu s Miroslavom Šatanom na júnovom kongrese Slovenského zväzu ľadového hokeja predstaviť vlastného kandidáta na šéfa zväzu.

Osobnosť: Marián Gáborík/
Útočník Los Angeles Kings oznámil, že bude reprezentovať Slovensko na hokejových majstrovstvách sveta v Prahe.  Gáborík sa stal voľný pre majstrovstvá sveta po tom, ako jeho klub, ktorý obhajoval Stanleyho pohár, nepostúpil do vyraďovacej časti NHL.

Antiosobnosť: Dobroslav Trnka/
Disciplinárna komisia uznala bývalého generálneho prokurátora aj po druhý raz vinným v kauze Glance house a vymerala mu trest zbavenia funkcie prokurátora. Verdikt zatiaľ nie je právoplatný, Trnka už avizoval, že sa proti nemu odvolá.

Citát/
Robert Fico: „ My sme už ukázali, že sa vieme pozrieť do zrkadla a prijať náročné a citlivé rozhodnutia.“

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite