Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Pod lupou Jána Štrassera

.ján Štrasser .časopis .klub

Kauza smeráckeho exposlanca parlamentu Vladimíra Jánoša, ktorý čelí obvineniu zo zločinu týrania blízkej a zverenej osoby, je výdatnou potravou pre seriózne médiá i pre bulvár.

.a zďaleka nie je koniec. Pridávam sa tromi postrehmi.
1. Minister vnútra JUDr. Robert Kalinák pohovoril čosi o rodinnej hádke, o prezumpcii neviny a čerešničkou na šľahačke bolo jeho vyjadrenie na margo týraných žien, že je veľmi ťažké rozlíšiť, kedy obeť hovorí pravdu a kedy klame. Zaujímavé, v roku 2006 pri napadnutí Hedvigy Malinovej to veľmi ťažké nebolo – pán minister bleskovo rozlíšil, že Hedviga klame. Aj premiér JUDr. Robert Fico pri Jánošovi rešpektuje prezumpciu neviny. Pri Hedvige o tri týždne po incidente prezumpoval: „Nejaká dievčina nebola schopná urobiť skúšku, tak obetovala meno Slovenskej republiky len preto, aby si zachránila svoju vlastnú kožu.“
2. V kauze Vladimíra Jánoša mi veľmi chýba hlas JUDr. Antona Chromíka. Alebo násilie v rodine nepatrí do agendy Aliancie za rodinu? Rozumiem, exposlancovu dcéru Jasmínu nevychovávali dvaja gejovia ani dve lesby, vyrastala v rodine, ktorú tvoria či vlastne už len tvorili otec a matka. Takže okrem ženského tam bol prítomný aj mužský vzor. Ešteže tak.
3. V čase, keď to píšem, odvolací Krajský súd v Trenčíne potvrdil rozhodnutie Okresného súdu v Prievidzi, že Vladimíra Jánoša budú stíhať na slobode. „Keby išlo o bežného občana, taká osoba by už bola dávno vo väzbe.“ Pozor, túto vetu nevyslovil opozičný politik, ani nijaká (pán premiér prepáči!) novinárska hyena, ale vysoká štátna funkcionárka, prokurátorka Krajskej prokuratúry Trenčín. Až teraz sa v režime vzor Fico 02 začínam trochu báť.

.exhovorca exprezidenta Gašparoviča Marek Trubač sa po excelentných výkonoch, ktoré predvádzal ako hlas svojho pána, rozhodol podnikať v oblasti komunikácie, protokolu a etikety a založil si na to firmu so zvučným názvom Prezident consulting. Je to klasický príklad, ako sa z capa stane záhradník – zrejme práve etiketa Trubačovi velí nekomunikovať s médiami na tému svojho biznisu (pardon: spolupráce!) s Najvyšším súdom SR. Napríklad vysvetliť prijatú platbu za fakturované „tlmočnícke služby“, ktorú z neznámych príčin zatĺka najmä Najvyšší súd, reprezentovaný Jozefom Kaffkom, riaditeľom kancelárie predsedníčky súdu. Denníku SME napísal, že na otázky o spolupráci s Trubačom odpovedať nemôžu, lebo „nevychádzajú z existujúceho stavu“. Existujúci stav je pritom (aj) taký, že na Najvyššom súde SR pracuje Trubačova svokra. A Jozefovi Kaffkovi akoby jeho odpoveď-neodpoveď nadiktoval jeho veľký menovec (bez jedného f) Franz. Alebo Slovenská informačná služba, do ktorej chcel za prvej Ficovej vlády Vladimír Mečiar nanominovať pána Jozefa K. za námestníka?
„Naučte sa komunikovať na úrovni, inak môže byť vojna!“ hlása jeden zo sloganov na internetovej stráne President consulting. Túto pravdu by si mali dať vytetovať na vnútornú stranu lebky obe strany kšeftu, pán Trubač aj pán Kaffka. Najmä ten druhý, ktorého firma Najvyšší súd SR žije z peňazí daňových poplatníkov.

.„Proč pan Babiš
nekandiduje na Slovensku?“ pýtali sa na internete pred voľbami v Česku tí slušnejší Česi. Po voľbách tí menej slušní hovoria o slovenskom bačovi, ktorý ovládol ich krásny „domov můj“ a riadi ho ako svoju hydinársku firmu. Vysmievajú sa jeho zlej češtine, čo platí aj pre „Babišovu dívku“ Adrianu Krnáčovú, t. č. pražskú primátorku.
Áno, Čechom dnes vládne Slovák Babiš a Pražanom Slovenka Krnáčová. Pred tridsiatimi rokmi im (a nám) z pražského Hradu vládol Slovák Husák, no na rozdiel od neho si Česi zvolili Babiša a Krnáčovú v slobodných, demokratických a férových voľbách. A takisto aj hlavu štátu Miloša Zemana. Keby žil Václav Havel a videl by ho na oslavách 70. výročia ukončenia druhej svetovej vojny v Moskve stáť vedľa Kim Čong-una a Alexisa Tsiprasa, mohli by sa Česi (a my s nimi) tešiť na ďalšiu absurdnú komédiu. Takto si ju užijú v realite. Prezident Slovenskej republiky Andrej Kiska v nej účinkovať nebude. A predseda vlády Robert Fico? Byť či nebyť s Putinom – vot vopros!

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite