Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Popcorn Jura Malíčka

.juraj Malíček .časopis .lifestyle

Lepší Oscar® na Doma, ako holub na streche. Najväčšia televízna filmová udalosť roka sa po rokoch sťahuje z programovo filmovej a platenej HBO na programovo domácu a neplatenú televíziu Doma. Čo to bude znamenať v praxi, uvidíme v noci z 22. na 23. februára, zatiaľ môžeme len šípiť, že domáce moderovanie začínajúce priamym prenosom z červeného koberca sa bude niesť viac v showbyznisovom, ako filmovom duchu. To naznačujú aj mená moderátorov – Boris Pršo, Roman Juraško a štylistka Danica Raytchev.

Nebudú to mať najľahšie, zvlášť ak na HBO pomáhali s Oscarmi® také silné osobnosti ako Tomáš Baldýnský, František Fuka či Dana Hábová.  
To nám ale teraz môže byť jedno, dôležitá je skutočnosť, že podstatná časť nominovaných filmov bola v našej distribúcii, respektíve sa do nej chystá, takže kto bude chcieť, pre toho Oscar® nebude len okázalá show, ale i veľmi reprezentatívna sonda do súčasného hollywoodskeho mainstreamu.
Kód Enigmy, Chlapčenstvo, Americký ostreľovač, Teória všetkého, Birdman, Whiplash, Selma,  Grandhotel Budapešť, bez ohľadu na počet nominácií si môže hlavnú sošku odniesť ktorýkoľvek film a nebude to hanba.
O tú zábavnú časť večera sa postará miláčik Ameriky Neil Patrick Harris, u nás známy predovšetkým ako Barney zo sitcomu Ako som spoznal vašu matku. Tento mimoriadne charizmatický chlapík sa teší neutíchajúcej diváckej priazni prakticky od prelomu osemdesiatych a deväťdesiatych rokov, kedy bol detskou hviezdou seriálu Doogie Howser M.D. Dnes často hrá sám seba, spieva, moderuje prakticky čokoľvek od Videogames Awards až k cenám Tonny a veľmi úspešný je aj v akejsi svojej paralelnej kariére iluzionistu a mága, čo azda uvidíme aj v Oscaroch®.
A aby toho nebolo dosť, na režisérsku stoličku tejto obrovskej show sa po piatich rokoch vracia Hamish Hammilton, prakticky najväčší žijúci americký režisér televíznych show, šedá eminencia zábavného priemyslu, ktorá zmenila tvár americkej televíznej zábavy.
Tak len treba dúfať, že Oscar® sa naozaj bude dať pozerať aj Doma, bez prepínania na ORF1, kde nám pravidelne po minulé roky ukazovali, ako sa to má robiť.         

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite