Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Doma

.časopis

Gorila sa potvrdzuje Polícia po troch rokoch vyšetrovania kauzy Gorila pripustila, že spis je autentickým dokumentom Slovenskej informačnej služby (SIS). „Autenticita sa do značnej miery potvrdzuje. Z dôvodu ochrany utajovaných skutočností však nie je možné sa k veci vyjadriť bližšie,“ povedal pre denník SME šéf vyšetrovacieho tímu Gorila Marek Gajdoš.

V krátkom čase ide už o jeho druhé vyjadrenie, v ktorom naznačil posun v preverovaní prípadu. Už začiatkom januára totiž Gajdoš pre portál aktualne.sk uviedol, že množstvo informácií a faktov z Gorily sa potvrdilo. Polícia plánuje vypočuť aj premiéra Roberta Fica, ktorý sa podľa spisu stretol v konšpiračnom byte Penty so šéfom tejto finančnej skupiny Jaroslavom Haščákom. „Pán Fico bude vypočutý po tom, ako bude vykonané dokazovanie s vyššou prioritou,“ vysvetlil Gajdoš. Termín výsluchu zatiaľ nie je známy. Polícia doteraz neobvinila žiadneho z hlavných aktérov kauzy. Vyšetrovanie prípadu chce uzavrieť do konca tohto roka.
.vag

Polícia obvinila známeho kardiochirurga Viliama Fischera z brania úplatku. Podľa medializovaných informácií údajne dostal tritisíc eur za operáciu mimo poradia.
Zamestnanci slovenských súdov chcú vo februári štrajkovať. Štrajk by mal trvať jeden deň a na súdoch by vtedy mali pracovať iba sudcovia a vedenia súdov. Justiční odborári chcú štrajkom dosiahnuť zvýšenie rozpočtu ministerstva spravodlivosti minimálne o dvadsaťpäť percent a zlepšenie sociálno-ekonomickej situácie zamestnancov súdov.
Prezident Andrej Kiska vyzval členské štáty Európskej únie, aby vo vzťahu k Rusku trvali na sankciách.
Premiér Robert Fico a expremiérka Iveta Radičová ukončili zmierom svoj vzájomný súdny spor. Radičová zažalovala Fica v roku 2011 za jeho výroky v korupčnej kauze Osrblie.
Pri Spišskom Štvrtku havaroval počas snehovej kalamity autobus so 42 cestujúcimi, ktorí smerovali z Prahy do Užhorodu. Dve cestujúce, Češka a Ukrajinka, pri nehode zomreli.

Osobnosť: Hedviga Žáková Malinová/
Krajský súd v Nitre zrušil rozhodnutie o odmietnutí obžaloby z krivej výpovede proti Hedvige Malinovej po tom, ako ju v decembri odmietol okresný súd. Hedviga sa tak pred súd bude musieť dostaviť a nekonečná kauza bude pokračovať.

Antiosobnosť: Ivan Gašparovič/
Ústavný súd rozhodol, že nevymenovaním Jozefa Čentéša za generálneho prokurátora vtedajšia hlava štátu porušila jeho práva, no 60-tisíc eur na jeho odškodné musí dať z rozpočtu prezidentskej kancelárie Andrej Kiska. Rozpočet s takýmto výdavkom nerátal.  

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite