Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Doma

.časopis

Súd podržal Malinovú Okresný súd v Nitre odmietol obžalobu Generálnej prokuratúry (GP) na Hedvigu Malinovú Žákovú. Znamená to, že Žáková zatiaľ nepôjde pred súd na základe obvinenia z krivej výpovede z roku 2006. Súd odmietol obžalobu pre porušenie práva na obhajobu a práva na spravodlivý súdny proces. GP totiž nezabezpečila preklad obžaloby do maďarského jazyka. Prokuratúra musí teraz splniť pokyny súdu, a potom vo veci opätovne rozhodnúť – to znamená podať obžalobu alebo prípad uzavrieť iným spôsobom.

„Rozhodnutie súdu prokurátor napadol písomnou sťažnosťou, pretože rozhodnutie považuje za nezákonné a účelové,” uviedla hovorkyňa GP Andrea Predajňová. Keďže prokurátor sa odvolal, o prípade bude rozhodovať Krajský súd v Nitre. Celá kauza vznikla po tom, ako 25. augusta 2006 dvaja holohlaví mladíci v Nitre prepadli vtedy 23-ročnú študentku Malinovú. Podľa nej bolo dôvodom to, že cestou na skúšku hovorila do mobilu po maďarsky. Polícia však prípad uzavrela s tým, že Malinová si všetko vymyslela. Od mája 2007 je stíhaná pre krivú výpoveď.
.vag

Väčšina ľudí očakáva a želá si žiť v krajine, kde štát bude stáť v prvom rade na strane slušných a pracovitých ľudí, pripomenul v novoročnom prejave prezident Andrej Kiska. Dodal, že väčšina ľudí si želá štát, ktorý bude sociálne vnímavý a ktorý dobre funguje. Kiska tiež pripomenul, že pre Slovensko je typické, že sme dokázali byť vynaliezaví a kreatívni aj vtedy, keď nám nepriali okolnosti.
Záchranári zasahovali počas osláv Silvestra a Nového roka spolu 156-krát. V 99 prípadoch zasahovali pre intoxikáciu alkoholom, v 50 prípadoch zranila ľudí zábavná pyrotechnika a v ôsmich prípadoch riešili podchladenie.
Piešťanská nemocnica nekúpi CT prístroj od spoločnosti Medical Group za 1,6 milióna eur. Deň pred Štedrým dňom zverejnila v Centrálnom registri zmlúv Dohodu o ukončení kúpnej zmluvy.
Približne 40 ľudí v silvestrovský podvečer prišlo do River Parku v Bratislave vyjadriť svoj nesúhlas s rozkrádaním Slovenska, ktoré sa má diať na politickej úrovni. Protest organizoval Alojz Hlina.

Osobnosť: Denis Godla/
Brankár slovenskej hokejovej reprezentácie do 20 rokov chytil v zápase s Fínskom na svetovom šampionáte 37 striel. Slovensko nad severskou krajinou napokon zvíťazilo 2:1. Godla má 19 rokov, pochádza z Kežmarku a hrá za Slovan Bratislava.

Antiosobnosť: Pavol Frešo/
Napriek finančným a personálnym problémom plánuje predseda SDKÚ odstúpiť až po prípadnom neúspechu strany vo voľbách v roku 2016. Niekdajšia dominantná strana napravo od stredu v roku 2014 zažila odliv voličov, osobností i finančné problémy.

Citát/
„Ak nám to fiškálne ciele dovolia, chceme znižovať dane a odvody.“ Peter Kažimír.

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite