Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Treba

.časopis .lifestyle

TREBA SA VYBODKOVAŤ: tričko .týždňa
Ak neviete, čo by ste kúpili pod stromček vášnivému čitateľovi .týždňa, prípadne rozmýšľate, čo ešte ku tomu predplatnému .týždňa pribaliť, máme pre vás tip na tričko so štyrmi originálnymi dizajnmi, ktoré reprezentujú štyri piliere .týždňa. Majú na sebe nápisy: .mám chrbtovú kosť (a na chrbte červené bodky), .ležím ti v žalúdku (a veľká bodka na bruchu), .srdce mám na pravom mieste (s bodkou na srdci teda, ehm, vľavo) a .mám sexy dizajn (s bodkami na prsiach). Tričká sú zo 100-percentnej bavlny, biele i čierne verzie, mužské i ženské strihy a veľkosti. Objednať sa dajú na adrese tricka@tyzden.com alebo na telefónnom čísle +421 905 234 403 za cenu 13,99 eura vrátane poštovného. Tričká posielame poštou, možný je aj osobný odber u nás v redakcii.

TREBA ŽÚROVAŤ: Vianočný žúr Chalaňov
Ak vás omrzí charitatívne nakupovanie na Vianočnom bazáre Chalaňov, ktorý už päť rokov organizujú štyria známi slovenskí herci Lukáš Latinák, Marián Miezga, Juraj Kemka a Róbert Jakab, možno vás osloví možnosť ísť sa zabaviť na koncert, na ktorom účinkujú všetci bez nároku na honorár, takže výťažok z vášho vstupného ide na charitu, ktorú Chalani organizujú. Koncert sa koná v pondelok v Starej tržnici v Bratislave a vystúpia na ňom okrem spomínaných hercov aj Korben Dallas, Gipsy.cz, Orchester Gustáva Broma, Puding Pani Elvisovej, Lasky a Sendreiovci, Polemic, Peter Lipa, Talent Transport, Mišo Kaščák, AMO, Kamil Mikulčík, Katka Ščevlíková, Lucia Lužinská, Mária Čírová, Janko Lehotský, Ady Hajdu, Laco Lučenič, Štefan Bučko, Bratislavský detský zbor, chalani Milan Ondrík a Martin Nahálka, Jimmy Pé a ďalšie prekvapenia.

TREBA VIDIEŤ: Slovenské Vianoce so SĽUK-om
Pred pol rokom v rozhovore do rubriky Sedem cností a nerestí nám Juraj Nvota prezradil, že na Vianoce chystá so SĽUK-om Slovenské Vianoce s podtitulom Tanečná komédia o stvorení sveta a o tom, čo bolo potom. Prvá časť predstavenia O stvorení sveta  je inšpirovaná starozákonným príbehom v interpretácii súčasnej generácie mladých tvorcov. Druhá časť Od Adama do Troch kráľov predstavuje veselú koláž vianočných kolied, vinšov a hier ľudového divadla v podaní SĽUK-u a hosťujúcich detí. Námet a scenár a hudbu majú na svedomí ďalší dvaja respondenti z Nerestí Juraj Hamar a Stanislav Palúch. Opäť nebude chýbať špeciálna projekcia Jána Šicka a choreografie Laca Cmoreja, Stana Marišlera, Jána Ševčíka a Jána Blaha. V tomto roku budú len dve predstavenia 19. a 20. decembra v divadle SĽUK-u.

TREBA SILVESTROVAŤ: Silvester v divadle
Ak nemáte namierené na žiadny silvestrovský ples či párty, a nechcete posledný deň v roku stráviť pred televíziou, potom by ste sa mohli poobzerať po programe divadiel, čo chystajú na tento večer, zvykne tam byť neuveriteľná atmosféra a mnoho ľudí zháňa lístky dlho dopredu. SND napríklad hrá na Silvestra už dlhé roky, a teraz na všetkých svojich štyroch javiskách. Opera uvedie Silvestrovský koncert a Verdiho Traviatu, Činohra sa predstaví inscenáciami Kráľ sa zabáva a Valčík náhody, balet dokonca premiéru Bolero a viac. Martinské komorné divadlo hrá populárny divadelný sitkom www. narodnycintorin. sk, Štátne divadlo Košice hrá už o 16.00 situačnú komédiu Tom, Dick a Harry, Banskobystrická Štátna opera uvedie operetu Čardášová princezná, žiaľ, tá už je dávno vypredaná.  

TREBA SA INŠPIROVAŤ: Karikatúra českej zákulisnej politiky
Juro Malíček, ktorý píše na tomto mieste televízne tipy, dostal výnimočne väčší priestor o pár stránok dopredu, tak si sem konečne môžem vpašovať vlastný tip aj na pozeranie. Na internetovej stránke stream.cz už druhú sezónu beží geniálny politický sitkom Kancelář Blaník režiséra Mareka Najbrta, ktorý drsne reflektuje dianie na českej politickej scéne. Má len tri postavy. Hlavného hrdinu, majiteľa PR a lobistickej agentúry Blaník Tondu Blaníka a jeho dvoch poskokov (Marek Daniel, Halka Třešňáková a Michal Dalecký), ktorí sa snažia riadiť svet, minimálne ten český. Ostré, aktuálne, krátke a humorné po vzore britského sitkomu Thick of It. V cameách sa objavujú rôzni známi umelci. Žiadna televízia sa to neodváži vysielať. Škoda, že u nás nič také nie je ani na internete. Elena Akácsová.

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite