Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Do pozornosti

.vladimír Potančok .časopis .hudba

VÝSTAVA ZEMĚ SVĚTLA A STÍNU
UTOROK 15. JANUÁR
V Českom centre v Košiciach sa v tento deň otvára rovnomenná výstava fotografií Ing. Michaela Balíka, spoluúčastníka viacerých medzinárodných archeologických expedícií v Egypte. Na jeho snímkach sú zachytené ukážky vykopávok i ďalšie zaujímavosti z týchto expedícií.

BESEDA ŠTVRTOK S DANIELOM HEVIEROM
ŠTVRTOK 17. JANUÁR
V pravidelnej štvrtkovej živej diskusnej relácii v Café Scherz v Bratislave bude ďalším hosťom básnika Daniela Heviera bytosť menom Miro „Žiarislav“ Švický. Tento muž si hovorí Človek, býva v horách, žije so stromami, rozpráva sa so zvieratami a spieva číre piesne.

DIVADLO ZLOMATKA
ŠTVRTOK 17. JANUÁR
Bratislavské divadlo Astorka zahrá v premiére tragikomédiu talianskeho dramatika Maria Gelardiho. Hru Zlomatka preložila Miroslava Vallová, režíruje ju Peter Gábor a v hlavných úlohách despotickej matky, ktorá chce „vyliečiť“ svojho homosexuálneho syna, vystupujú Zuzana Kronerová a Juraj Hrčka.

HUDBA SIBELIUS A RACHMANINOV
ŠTVRTOK – PIATOK 17. – 18. JANUÁR
V Koncertnej sieni Slovenskej filharmónie v Bratislave budú vo štvrtok a v piatok znieť tóny z diel ruských a fínskych klasikov. Hosťujúci litovský dirigent Liutauras Balciunas a nový koncertný majster Jarolím Ružička naštudovali s orchestrom diela Jeana Sibeliusa a Sergeja Rachmaninova.

HUDBA DOPE AVIATORS

ŠTVRTOK – SOBOTA 17. – 19. JANUÁR
Slovensko-fínske trio Dope Aviators má nového člena Tima a množstvo nových skladieb, ktoré chce zahrať svojim slovenským fanúšikom. S predkapelou Timo Blues sa predstaví vo štvrtok v bratislavskom Subclube, v piatok na žilinskej Stanici a v sobotu v trenčianskom klube Lúč.

DIVADLO FETIŠISTKY
PIATOK 18. JANUÁR
V novostavbe SND je na programe minulý týždeň premiérovaná hra Fetišistky. Dielo slovenskej autorky Ivety Horváthovej pojednáva o silno aktuálnych témach a v réžii hosťujúcej Sone Ferancovej hrajú Zdena Studenková, Kamila Magálová, Božidara Turzonovová i Táňa Pauhofová.

HUDBA NAPALM DEATH
PIATOK – SOBOTA 18. – 19.JANUÁR
Britskí otcovia štýlu zvaného grindcore zavítajú v piatok do košického IC Culture Train a v v sobotu do Starej pekárne v Nitre. Treba len dúfať, že ich politicky angažovaný a hlučný rachot a chrochtanie nepriláka do žiadneho z menovaných klubov policajnú zásahovú jednotku.

HUDBA PPE/KARPATSKÍ PASTIERI
SOBOTA 19. JANUÁR
Na bratislavskej Adylodi je na sobotný večer prichystaný dvojkoncert dvoch slovenských skupín kombinujúcich elektroniku s gitarami: Puding pani Elvisovej i Karpatskí Pastieri sú pripravení rozkývať loď na dunajských vlnách. Keď budete mať šťastie, možno príde aj Slivka!
               
DIVADLO SKROTENIE ZLEJ ŽENY
SOBOTA – NEDEĽA 19. – 20. JANUÁR
V historickej budove SND v Bratislave je cez víkend na programe nové naštudovanie klasickej Shakespearovej hry Skrotenie zlej ženy. V réžii Petra Mikulíka sa predstaví množstvo kvalitných hercov, hlavné úlohy sa tentoraz ušli Diane Mórovej a Tomášovi Maštalírovi.

 KINO ALVIN A CHIPMUNKOVIA
Animované hlodavce sú stále v kurze. Myšiaci Mickey a Stuart Little a potkan Rémy majú nových kolegov – bratov Alvina, Simona a Theodora. Sú to burunduky, ktoré vedia spievať a svojmu novému kamošovi Davidovi i sebe prinesú okrem slávy a fanúšikov aj kopu starostí.
Alvin and the Chipmunks (USA, 2007)
Réžia: Tim Hill

KINO IMPORT/EXPORT
Rakúsky režisér Ulrich Seidl dokáže nastaviť realite hádam ešte krivšie zrkadlo, ako si zaslúži. Jeho nový film zachytáva príbeh ukrajinskej zdravotnej sestry Oľgy, ktorá hľadá lepší život na Západe a rakúskeho mladíka, ktorý hľadá svoje šťastie na Východe.
Import/Export (Rak., 2007)
Réžia: Ulrich Seidl. Hrajú: Ekateryna Rak, Paul Hoffman

KINO SAW IV
To, že na cirkulárke sa nemusia píliť iba dosky, fanúšikovia série filmov Saw už dobre vedia. Ktovie, ako sa im bude pozdávať štvrté pokračovanie bez hlavných záporných hrdinov, ktorí síce už nežijú, ale pripravili policajtom horúce chvíľky aj po svojej smrti.
Saw 4 (USA, 2007)
Réžia: Darren Lynn Bousman. Hrajú: Tobin Bell, Costas Mandylor
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite