Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Treba

.časopis .lifestyle

TREBA ZAPISOVAŤ: Ručne na obrazovku
Uprednostňujete zápisky a kreslené poznámky pred ťukaním do klávesnice či dotykovej obrazovky, ale chceli by ste mať všetko pokope v jednom tenkom zápisníčku, a nie po rôznych blokoch a papieroch? Túto možnosť dva v jednom ponúka firma iMPROV Electronics, ktorá už minulý rok na CES-e predstavila dva nové modely mini Boogie Board Jot 4.5 LCD eWriter a Boogie Board Sync 9.7 LCD eWriter. Tie dokážu uložiť stovky pokreslených a popísaných stránok a preniesť ich do iných elektronických zariadení cez bluetooth alebo USB a je kompatibilná s Windowsami, MAC OS a populárnymi grafickými aplikáciami a programami, ako je Photoshop. Mimochodom, vedecké štúdie ukazujú, že ručne písané poznámky si lepšie zapamätáme a lepšie problému porozumieme, ako keď ich ťukáme do nejakej klávesnice.

TREBA PRELISTOVAŤ: Knižné novinky na Bibliotéke
Ak vás nechytá vo veľkých kníhkupectvách pocit márnosti a zúfalstva, že toľko kníh v živote neprečítate, potom sa smelo vyberte do Incheby na knižný veľtrh Bibliotéka, kde je tých kníh mnohonásobne viac. Na ploche viac ako 6-tisíc štvorcových metrov sa opäť predstaví 150 vydavateľov, kníhkupcov i ďalších subjektov, ktoré majú niečo dočinenia s knihami. Nebude chýbať bohatý program, čítačky, podpisovačky, odovzdávanie cien, napríklad honorovaná cena Bibliotéky ženskej autorke, ocenený bude aj autor najlepšej fantastickej poviedky, ktorý dostane Cenu fantázie 2014, plus výstavy Najkrajšie knihy Slovenska a Najlepšie detské knihy. Doplnkom je výstava Pedagogika, zameraná na prezentáciu učebníc, vzdelávacích softvérov a školských pomôcok. A keď budete mať kníh dosť, vo vedľajšom pavilóne kuknite na Hodinky, klenoty a minerály.

TREBA OCHUTNAŤ: Vína, kávu, čokoládu a harmóniu
Ak máte chuť degustovať mladé slovenské vína, potom sa cez víkend vyberte do Nitry na Jesenný nitriansky vínny festival a vyskúšajte najlepšie tunajšie vína ročníka 2014 v starobylých uličkách a pivniciach Nitrianskeho hradu. V sobotu sa oplatí za vínom skočiť aj do Trnavy, lepšie povedané, do pivníc pod mestom, kde ožijú tradície trnavského vinárstva a vinohradníctva prostredníctvom Dňa vínnych pivníc. Ak dávate prednosť radšej káve, čaju či čokoláde, potom príďte do Bratislavy, kde sa v hoteli Crowne Plaza koná akcia zasvätená týmto pochutinám. Predstaví sa tu množstvo dovozcov káv, pražiarov a distribútorov, ale aj kávových fanatikov. Na druhom konci republiky, v Poprade, môžete ezotericky, eko, bio a zdravo rozvinúť telo i dušu na víkendovo-inšpiratívnej akcii HarmóniaFest.

TREBA VIDIEŤ: Najnovšie trendy v tanci a pohybovom divadle
V rámci 9. ročníka medzinárodného festivalu súčasného tanca Nu Dance Fest 2014, ktorý má za cieľ sprostredkovať európske trendy v súčasnom tanci a pohybovom divadle, medzižánrové predstavenia, konceptuálne kvalitné diela s vlastným názorom. Popri hlavnom tanečnom programe v A4-ke čaká na divákov aj Nu Video Fest 2014 – prehliadka tanečných filmov, projekt Vitrína – štyri predstavenia vo výkladoch kultúrnych inštitútov Bulharska, Poľska, Maďarska a Francúzska, odborný seminár Dr. Claudie Rosinyovej Video dance, aj premiéra projektu Tanec a film – dve médiá v pohybe II. Na festivale budú vyhlásené výsledky prvého ročníka ceny Nu Video Dance pre najlepší slovenský a český tanečný film.

TREBA SA POZERAŤ V TELKE: Tarantinovka bez Tarantina  
O tom, ako zásadne sa v deväťdesiatych rokoch Quentin Tarantino zapísal do kinematografie, svedčí aj fakt, že po premiére Gaunerov a Pulp Fiction sa vyrojili priam zástupy epigónov, ktorí sa pokúsili na jeho poetike parazitovať. Zväčša neúspešne, úspešných bola len hŕstka. Gansterke Čo robiť v Denveri, keď je človek mŕtvy (Things to Do in Denver When You´re Dead, 1995) sa to podarilo. Päť druholigových zločincov sa odhodlá na akciu, ktorá presahuje ich možnosti. Preto akcia nevyjde a všetci sa stanú mŕtvymi mužmi skôr, ako skutočne zomrú. S časom, ktorý im zostáva, si každý poradí, ako vie, a určite by to nebolo tak fajn, ak by v tom okrem iných herecky neexcelovali aj Andy Garcia, Christopher Lloyd, Christopher Walken a Steve Buscemi. Piatok, 7. novembra, Jednotka, 22.15. Juraj Malíček

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite