Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Slovo Brata Filipa

.brat Filip .časopis .osobnosti

Na slovenskom webe si päťnásobne viac ľudí kliklo na správy o futbale ako na čerstvé info o ebole. Lenže Prešov žije aj petíciami. Prvá je proti vzniku krízového centra pre týrané matky s deťmi. Druhá za jeho ustanovenie. Do toho prichádzajú komunálne voľby, čo bude dvojsečná zbraň pre tento projekt. Všímam si v meste nonšalantné úsmevy tvarí, ktoré z bilbordov sľubujú hory-doly. Všetko s cieľom získať stoličku. Možno preto, že ich druhé meno je služba.

Ťažko uveriteľné, lebo čoraz viac voličov rozpoznáva,  že v rámci verejného obstarávania aj v rámci eurofondov sa tu kradne prvá liga. Ťažké je o tom aj písať bez rizika žaloby, lebo papierovo im všetko sedí. Ale vráťme sa k Centru. Vyše roka je na stole projekt aj s ťažko získavanými financiami. Nimi sa zachráni stará budova na Šidlovci a mesto to nebude stáť nič! Lenže naviezol sa do toho jeden ujo zo susedstva, ktorý nikdy žiadne krízové centrum zblízka nepoznal. Vznikla minipetícia a proti nej ďalšia. Na radnici si nevedia rady. Netušia, aká voličská sila sa skrýva za oboma petíciami. Tak si alibisticky presunuli rozhodnutie až po voľbách. Vyburcoval som tu mladých, aby podpísali petíciu za centrum, kde sa budú hojiť zranené duše žien. Hárky som zaniesol – aj s fľašou a bonboniérou pre krásu prítomnej chvíle – do centra MyMamy.
Pri vstupe do kancelárie vidím v pološere nad zárubňou dva  malé hrôzostrašné obrázky diabla... ÍÍha, vstupujem ako na ihlách. Sledujem pani Baranovú, jej oči, prívesky aj knihy na stole v podozrení, že sa upísala diablovi na spôsob Fausta, len aby dosiahla úspech svojho projektu. Až sa jej napokon priamo na to spýtam. Vôbec o tých obrázkoch  netušila. Tú kanceláriu zdedili po tetovacom štúdiu, kde sa venovali aj nejakému japonskému šamanstvu. Ach, smiali sme sa obaja. Stačí, aby ľudia spolu hovorili! Búra to predsudky aj posudky.

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite