Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Treba

.časopis .lifestyle

TREBA INFÚZOVAŤ: Fyzikou na čaj, kávu a iné drinky
Aj keď vám milovníci lístkového čaju povedia, že súčasťou pôžitku z neho je aj jeho pomalá príprava, a milovníci kávy zas nedajú dopustiť na presne natlakované espresso, doba praje rýchlosti, jednoduchosti a inovatívnym technológiám. Taký je aj BKON Craft Brewer, prístroj, ktorý dokáže pripraviť perfektne vylúhovaný čaj, kávu a 200 ďalších nápojov, pričom jeden zvládne za 60 sekúnd. Stroj využíva patentovanú reverznú atmosférickú infúziu, v skratke RAIN. Zatiaľ čo bežná príprava čaju cez lístky ťahá alebo tlačí vodu, RAIN mení tlak vzduchu okolo čaju, kávy, byliniek či ovocia, takže rozpustné chuťové prvky a prírodné cukry sú extrahované oveľa komplexnejšie a čistejšie. Podľa výrobcu bude konečne možné vychutnať si nápoje v ich plnej kráse. Prístroj nie je žiadny lacný špás, stojí 13 000 dolárov.  

TREBA SA STARAŤ: Deň duševného zdravia
Liga za duševné zdravie SR a Slovenská psychiatrická spoločnosť pri príležitosti Svetového dňa duševného zdravia, ktorý je každoročne 10. októbra, zorganizovala Deň otvorených dverí v ambulanciách psychiatrov na celom Slovensku. Zoznam lekárov, za ktorými môžete bez ostychu prísť a poradiť sa o svojom duševnom zdraví, nájdete na adrese www.dusevnezdravie.sk. V ambulancii si budete môcť vyplniť dotazník a zistiť, či nemáte problémy súvisiace s depresiou alebo inými poruchami. K dispozícii budú aj informačné materiály o liečbe a prevencii depresie. Môžete prísť individuálne, aj spolu s členmi rodiny, ktorí potrebujú radu lekára. Pacientom často chýba práve podpora okolia, ktoré by ich povzbudilo, aby vyhľadali pomoc a nebáli sa hovoriť o svojom stave. Ak vám to na Deň otvorených dverí nevyjde, rozhodne nečakajte až do budúceho roka!

TREBA SA VYMÓDIŤ: Slovenský týždeň módy
Prvý ročník podujatia Slovak Fashion Week chce ukázať slovenskú módu vo všetkých jej podobách a rôznorodosti tohto segmentu. Vychádza z lokálnych podmienok a namiesto programu pod jednou strechou doň zapája celú Bratislavu. Uvidieť môžete napríklad módnu prehliadku Zlatice Hujbertovej či kolekcie od študentov VŠVU z ateliéru Odevnej tvorby, tri výstavy módnej fotografie Jakuba Klima, spoločný projekt kanadskej stylistky so slovenskými koreňmi Emilie Pelech a londýnskej fotografky Ellen Rogers a Guerilla shooting študentov módnej fotografie z VŠVU. Cez týždeň môžete nakupovať podľa módnej mapy, víkend bude patriť dizajnérskym showroomom v Berlinke v SNG. V kontajnerovom parku na Šafku sa už od stredy bude možné inšpirovať novými trendmi. To všetko v sprievode dobrej hudby a kreatívnych aktivít pre každého.

TREBA POMÁHAŤ: druhý život pekných vecí
Charitatívne bazáre dávajú veciam, ktoré sa na nich ponúkajú, hneď niekoľko nových významov. Jednak potešenie pre nového majiteľa či majiteľku, že získal výnimočnú vec za dobrú cenu, jednak dobrý pocit všetkým zúčastneným, že len tak bohapusto nekonzumujú, ale prispievajú tým aj na dobrú vec. A ešte aj recyklujú. V rámci vyššie spomínaného Slovak Fashion Weeku bude v stredu v Bratislave na Šafárikovom námestí v tzv. pop-up Kapsuli práve takýto bazár oblečenia, doplnkov a dizajnu, ktoré úspešné slovenské ženy, ako Jana Kirchner či Adela Banášová, poskytli zo svojho šatníka  s cieľom zrealizovať príbehy ľudí, ktorí sa ocitli či už vo finančnej, zdravotnej, alebo sociálnej núdzi. Garantom toho, že výťažok z predaja pôjde správnym ľuďom, je darcovský portál dakujeme.sk, ktorý celoročne zbiera financie na pomoc rodinám v núdzi.

TREBA SA POZERAŤ V TELKE: Aj neurotici vedia milovať
V sobotu o druhej Výstrely pri O.K. Corrale a pred druhou po polnoci znova v repríze. Päť minút pred desiatou večer Jules a Jim a v piatok Annie Hall, tomu sa hovorí ťažký výber. Najmä, ak Sturges nie je Truffaut a ani jeden nie je Woody Allen. Vybrať si však treba, a tak vyberáme Annie Hall, asi divácky najprívetivejší a vnútorne najslobodnejší klasický film Woodyho Allena, v podstate celkom jednoduchú a priamočiaru romantickú komédiu o mestskom neurotikovi, zamilovanom do vidieckej „puťky“, ktorá sa chce stať speváčkou. A režisér Allen si robí, čo chce, vysvetľuje do kamery, diskutuje s divákmi, animuje, akoby ani nenakrúcal film, ale o čosi dôležité sa delil. Krásne ako Diane Keatonová v druhej z hlavných úloh. Piatok, 10. októbra, Dvojka, 22.00. Juraj Malíček

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite