Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Rozumy Tomáša Uleja

.tomáš Ulej .časopis .lifestyle

Móda nikdy nebola moja téma. Približne raz ročne na mňa okolie začne tlačiť, že by som si mal kúpiť niečo na seba. V chvate nakúpim niekoľko vecí, a potom ich nosím dovtedy, kým nie sú samá diera a ja zase nezačnem vyzerať ako vandrák. Proces sa opakuje.

Pri mojich ročných nákupoch sa nikdy neprestanem prekvapovať, ako sa rok čo rok mení mužská móda.  Kým ešte donedávna panovala  zhoda, že muž má vyzerať elegantne, vyštafírovane, naštýlovane  – čo chápem a dokážem sa zmieriť s tým, že tak ja pri svojej životnej filozofii vyzerať nebudem – teraz sú veci v obchodoch zrazu iné. Akoby som nechtiac zablúdil do second handu – nohavice deravé, fungl nový sveter a už akoby spratý, všetko šedé a ošumelé.
Známa mi vysvetlila, že teraz ide do módy „nedbalá elegancia“. Čo to znamená, mi nepovedala, ale bude to podľa mňa asi tak, že sa vlastne namiesto výstrednosti snažia odteraz muži vyzerať čo najviac nenápadne. Teda, že sa vlastne o seba síce naďalej prehnane starajú, „stylujú“, ale snažia sa vyzerať, že nie. Takže sa asi pred tým zrkadlom namiesto česania strapatia, náročky si žmolkujú svetre,  a ak sa náhodou aj holia, pre istotu zavše niekde nechajú chlp, aby bolo jasné, že vám na tom až tak nezáležalo? Nie úplne, ale nejako tak to asi bude.
Po hodine-dvoch takejto úpravy vyzerá človek úplne spustnuto. Ženy, samozrejme, šalejú.
Nemám žiadne predsudky, ale ak sa táto vlna rozšíri ešte viac, s nami zanedbanými mužmi je koniec. Kto nás v tej húštine šedosti rozozná? Kto nám uzná, že my pustneme naozaj? Pozri, aké má sexi dokrčené tričko, to musí byť hipster, povie žena na ulici, a tá brada, veď v nej má jedlo z obeda. Ten sa príliš snaží vyzerať módne, povie.
Chvíľu ten tlak vydržíme, no potom príde zmena. Nikto nám to nesmie vyčítať, že zrazu sami od seba pôjdeme do obchodu, kúpime si všetky tie obtiahnuté tričká, gély, krémiky, a tak podobne. Zmeníme sa na metrosexuálov. Svet bude zase v rovnováhe.

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite