Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Doma

.časopis

Váhostav v konkurze? Okresný súd Bratislava I začal konkurzné konanie proti stavebnej spoločnosti Váhostav - SK, a. s.. Vyhovel tak firme Energy Pro, ktorá navrhla vyhlásenie konkurzu na majetok dlžníka. Informoval o tom minulý týždeň denník SME s odvolaním sa na web Finstat.sk. Váhostav Juraja Širokého podľa novín nedokáže platiť dlhy, ocitol sa preto v konkurznom konaní a hrozí mu vyhlásenie bankrotu.

Ak firma rýchlo nesplatí dlhy, súd ju nechá zbankrotovať.
Váhostav vraj hľadá spôsob, ako ukončiť začaté konkurzné konanie a riadne pokračovať vo svojej činnosti na všetkých stavbách podľa dohodnutých termínov. Spoločnosť sa chce konkurzu vyhnúť reštrukturalizáciou, v ktorej rámci by malo dôjsť k jej ozdraveniu, uspokojeniu veriteľov a k záchrane pracovných miest.
Váhostav zaznamenal v poslednom období pre nepriaznivú situáciu v slovenskom stavebníctve niekoľko podaní na konkurz, ktoré podali veritelia spoločnosti. Firma sa však zatiaľ s veriteľmi dokázala dohodnúť. Prerušenie prác dodávateľmi vedie k meškaniam na diaľničných úsekoch, čo zdržuje dokončenie diaľničnej siete.
.lk, sita

Podľa výskumu agentúry Focus by sa na referende na ochranu rodiny pravdepodobne zúčastnilo o niečo viac ako 45 percent ľudí. Necelých tridsať percent by svoju účasť zvažovalo. Viac ako 76 percent opýtaných súhlasí s tým, aby si homosexuálne zväzky nemohli nárokovať práva, ktoré sú priznané manželstvám.
Peter Petrus sa po niekoľkých mesiacoch rozhodol odísť z postu hovorcu prezidenta Andreja Kisku. Zdôvodnil to tým, že práca v Prezidentskom paláci mu nesedí a chýba mu novinárčina.
Predseda vlády Robert Fico predložil do medzirezortného pripomienkového konania návrh na obmedzenie platov pre poslancov parlamentu, ktorí vykonávajú aj inú verejnú volenú funkciu. Podobný návrh už predtým viackrát neúspešne predložilo KDH.
Novým trénerom hokejistov Slovana Bratislava sa po odchode Čecha Rostislava Čadu stal Fín Petri Matikainen. Prvé dva zápasy mu však nevyšli. Slovan pod jeho vedením prehral s CSKA Moskva a Medveščakom Záhreb.

Osobnosť: Ondrej Dostál/
Predseda OKS upozornil na predraženú zákazku na ministerstve hospodárstva, ktorá sa týkala redizajnu jeho internetovej stránky. Víťaz tendra by totiž dostal za vybudovanie nového webu ministerstva 170-tisíc eur. Rezort po kritike súťaž zrušil.   

Antiosobnosť: Ondrej Matej/
Kandidát na predsedu SDKÚ vraj presviedčal košických funkcionárov strany, aby nehlasovali za jej súčasného lídra Pavla Freša. Matej to vraj zdôvodnil tým, že zmenu vedenia SDKÚ si želá banka Penty, ktorá vlani požičala strane dva milióny eur.   

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite