Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Treba

.časopis .lifestyle

TREBA SA ZASNÚBIŤ: Tajná škatuľka na prsteň
Vplyvom hollywoodskych romantických filmov sa aj k nám dostal zvyk žiadať dievča o ruku s prsteňom so vsadeným diamantom, ktorý stojí minimálne tri až päť platov žiadateľa. Viac ako samotná hodnota prsteňa sa u nás kopíruje aj zvyk urobiť to veľmi originálne a dievča prekvapiť žiadosťou na nejakom extra nezvyklom mieste, najlepšie za potlesku náhodných prizerajúcich sa. Na youtube je celá sekcia zásnubných videí. Aby to bolo pre budúcu nevestu skutočné prekvapenie, nesmie prsteň odhaliť skôr. A to sa s tou nespratnou škatuľkou na prstene veľmi nedá, preto prišiel Andrew Zo s plochou škatuľkou Clifton, v ktorej sa po otvorení prsteň otočí do priestoru. Má hrúbku len centimeter a dá sa prakticky nosiť v peňaženke až do chvíle, keď tá veľká chvíľa príde. Stojí okolo sto dolárov.

TREBA BICYKLOVAŤ: Aj na vode
Milujete bicyklovanie a najradšej by ste sa bicyklovali aj po vode? Samozrejme, nie tým výletným pomalým zariadením pre dvoch, ale skutočným športovým bicyklom! Potom si začnite šetriť na Schiller X1 Water Bike. Vychádza z prvého vodného bicykla Baycycle, ale je poriadne zoptimalizovaný. Váži len 20 kilogramov, je z nehrdzavejúcej ocele a anodizovaného hliníka, na vodnej ploche dokáže ísť rýchlosťou 14,5 km za hodinu. Cyklista na ňom sedí rovnako ako na bicykli, namiesto kolies je však nasadený na nafukovacie pontóny. Riadenie umožňuje jazdu vpred i vzad, má vodotesný úložný priestor, rýchlo sa poskladať a prevážať sa dá takisto, ako normálny bicykel. Jeho tvorca Judah Schiller chcel dať užívateľovi úplne nový zážitok a evidentne sa mu to podarilo, nadchol médiá aj fitness komunitu na celom svete. Cena je, bratku, len 6 495 dolárov.     

TREBA NAKUPOVAŤ: Aukcia a market na Bratislava Design Week
Celý tento týždeň patrí v Bratislave dizajnu. Centrála je v neobývanej budove od architekta Štefana Ďurkoviča zo začiatku 70. rokov minulého storočia na Laurinskej. Tam sa budú konať výstavy aj workshopy, ale ak si chcete nejaký pekný dizajnový kúsok kúpiť domov, môžete prísť v pondelok počas otvorenia festivalu na aukciu dizajnérov všetkých generácií do impozantného priestoru átria Filozofickej fakulty UK. Vyvolávacie ceny sú od 30 do 500 eur. Väčšinou sú to limitované edície, kusy, ktoré boli vyrobené tri. Aukcia sa uskutoční spolu s módnou prehliadkou slovenských odevných dizajnérov ako  Maja Božovič, Lenka Sršňová, Sewologylab, Drevená Helena. V Starej tržnici sa zas bude konať v spolupráci s Vysegrad Markets veľká edícia pražského designSupermarketu, ktorá predstaví skoro 40 českých značiek.

TREBA SA PREZLIECŤ: Comics Salón 2014 a IstroCON/ParCON 2014
Cez víkend do ulíc Bratislavy opäť vyrazia fanúšikovia komiksu, anime, počítačových hier a japonskej kultúry, prezlečení za svojich obľúbených hrdinov, aby sa v stretli na festivaloch s koncovkou CON. Najväčším ťahákom je kostýmová súťaž Cosplay, lákadlom pre československý fandom fantastickej literatúry bude špička slovenskej a českej tvorby, pripravené sú desiatky prednášok, workshopov, turnajov, hier online aj stolových. Nostalgici sa môžu zastaviť v retro gaming sekcii, kde budú herné konzoly a hry z 80. a 90. rokov minulého storočia. Priestor dostanú najznámejší youtuberi, filmové trháky aj divadelné predstavenie ochotníckeho zoskupenia Thalia Vera s úspešnou paródiou-komédiou Under a Black Flag. Bude tu tiež priestor na sebarealizáciu a prezentovanie prác talentovaných výtvarníkov, komiksových tvorcov a spisovateľov.

TREBA SA POZERAŤ V TELKE: Veľký brat pracuje v spoločnosti Parallax
Keď sa vo filme novinár stane náhodným svedkom vraždy senátora, všetci už spoľahlivo vieme, ako príbeh bude pokračovať. Senátor pravdepodobne nezostane jediným mŕtvym, umierať budú ďalší svedkovia a novinár sa ocitne v situácii, v ktorej sa bude musieť s odhalením poponáhľať, aby neskončil ako ďalší v poradí. Klišé? Obrovské. Lenže nie vo filme Pohľad spoločnosti Parallax (The Parallax View, 1974) dnes už klasickom americkom konšpiračnom trileri, ten totiž toto klišé pomáhal budovať. Snímku s uhrančivou statickou atmosférou a Warrenom Beattym v hlavnej úlohe nakrútil klasik tohto žánru, režisér Alan J. Pakula, ktorý sa o dva roky neskôr vrátil k podobnej téme v slávnejších Všetkých prezidentových mužoch, spracúvajúcich kauzu Watergate. Piatok, 19. septembra, Jednotka, 22.10. Juraj Malíček.

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite