Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Popcorn Juraja Malíčka

.juraj Malíček .časopis .lifestyle

Vo štvrtok sa konečne dočkajú svetovej kinopremiéry Expendables 3, opulentný akčný spektákel, v ktorom Sylvester Stallone tretíkrát okolo seba zhromaždil tie najžiarivejšie akčné hviezdy, aby si vedno spolu všetci zablbli v boji zblízka i zďaleka, chladnými i horúcimi zbraňami v nezmyselnom príbehu.

Ako v Expendables 1, v ktorých sa vôbec prvýkrát stretli Stallone, Schwarzenegger a Willis a ako v Expendables 2, v ktorých si spolu aj skutočne zastrieľali a prišiel ich pozrieť aj hrdina, ktorého definíciou sa stalo jeho meno – Chuck Norris. A bol tam aj Van Damme. Aj Expendables 3 sa sprvu držali tohto modelu, dlho dopredu sa síce vedelo, že Willis do tretice nepríde, ale nahradili ho rovnako zvučné mená. Harrison Ford, Wesley Snipes, Antonio Banderas či Mel Gibson.  
Akoby Stallone produkoval sprievodcu Kto bol kto v Hollywoode, keď sa to ešte oplatilo vedieť. Trojka ešte ani nie je v kinách, a my už vieme, že v štvorke by mali byť aj Michael Dudikoff, Pierce Brosnan, Steven Seagal a Rutger Hauer. Pred pätnástimi rokmi by z toho milovníci akčného žánru mali mokré sny, dnes ani nemihnú brvou.
Ono je totiž otázne, či vôbec nejakí Expendables 4 budú. Lebo tragédia sa stala, ohrozujúca nielen Expendables 4, ale azda aj Hollywood ako taký. Expendables 3 totiž mesiac pred premiérou unikli na internet. Finálny zostrih vo veľmi slušnej kvalite. Nevedel by som, rovnako ako väčšina potenciálnej cieľovej skupiny, ak by o úniku neinformovalo samo štúdio. Že aby ľudia tú ukradnutú kópiu nesťahovali a nepozerali, lebo ak na Expendables 3 do kina nikto nepríde, tie finančné straty môžu byť až také, že žiadna štvorka nebude.
Dobre, kiež by, a zároveň elegantný plán, ako sa z toho vyvliecť a zvaliť zodpovednosť za komerčný neúspech na niekoho iného. Na zlodeja, na ľudí, čo si ten film načierno stiahli ešte pred premiérou, a teraz už do kina nepôjdu, lebo predčasne a zadarmo zistili, že Expendables 3 sú kolosálna blbosť. Za to však už piráti nemôžu.

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite