Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Treba

.časopis .lifestyle

TREBA SPLÝVAŤ: Čiapka namiesto nafukovačky
Ak nechcete naháňať po vode odfúknutú či vlnou odplavenú nafukovačku a spôsobovať problémy plavčíkom, o ktorých píšeme v tomto čísle, ale neviete si predstaviť pobyt vo vode bez bezstarostného splývania na vlnách, možno vás očarí najnovšia dizajnová vychytávka z hispterského islandského obchodíku reykjavikcornerstore.com. Je to plávacia čiapka, alebo skôr plaváková čiapka Floating Cap, ktorá vašu hlavu pri splývaní bezpečne udrží nad hladinou. Je vyrobená z neoprénu, polyetylénovej peny a lycry, vyrába sa v modrej a čiernej farbe a stojí pekných 90 eur. K čiapke sa pre väčšiu pohodu dajú za ďalších 70 eur dokúpiť dva podporné pásy z toho istého materiálu a tej istej farby, ktoré sa môžu ovinúť okolo stehien. Vhodné aj do minibazénov, kam sa vám nafukovačka skrátka nezmestí.

TREBA SA POHRAŤ: Plávajúce peny
No dobre, plaváková čiapka je asi príliš drahé panské huncútstvo, dá sa nahradiť aj hocakou plávajúcou hračkou z polyetylénovej peny do vody, napríklad vodným slížom za tri eurá. K tomu slížu sa predávajú aj rôzne spojky, takže si z nich môžete vytvoriť prakticky akýkoľvek tvar. A vôbec, ak ste už dlho nesledovali, čo všetko ponúkajú v obchodoch s pomôckami do vody, dobre sa tam poobzerajte. Nafukovacie pomôcky a hračky do vody síce ešte nie sú celkom out, ale tie z PE-peny sú rozhodne na vzostupe. Vyrábajú z nej nadľahčovacie rukávniky a pásy namiesto kolies pre deti, rôzne hračky, plavecké dosky, komponentky do bazénov pre plávajúce bábätká a menšie deti, z ktorých sa dajú vystavať celé pontóny, šmykľavky, ležadlá či domčeky.

TREBA POČÚVAŤ: Prehrávače do vody  
Pre plávajúcich audiofilov viaceré známe i neznáme audio značky ponúkajú svoje prehrávače aj vo verzii odolnej vode či v špeciálnom nepriepustnom obale. Sony dokonca predáva svoj prehrávač rovno vo fľaši s vodou, aby ukázal jeho vodoodolnosť. Svoju vodnú verziu prehrávača ponúka aj Apple – iPod, vydržať by mal až do hĺbky 70 metrov, ale na potápanie sa už fakt neodporúča a bezpečný ponor s audiozážitkom je tak do troch metrov. Prehrávače sa uchytávajú na plavecké okuliare, niektoré sú uchytené priamo na uchu, majú špeciálne vodné slúchadlá do uší. Zvláštnou vychytávkou je však vedenie zvuku cez kosti – taký vodný prehrávač ponúka značka Finis, volá sa Neptun, za ktorý dokonca získali dizajnérske ocenenie Red Dot Award 2013.

TREBA MAŤ ROMANTIKU: Letné kino Bažant Kinematograf
Letné kočovné kino už vyrazilo na svoju dvanástu púť po Slovensku na konci júna. Do 8. septembra sa dva retroautobusy zastavia na 34 miestach, kam privezú kolekciu piatich slovenských a českých filmov (eŠteBák, Fair Play, Kandidát, Okresný prebor, Tigre v meste) a rovnaký počet krátkych animovaných predfilmov (Bublina, Lighta, Pandy, Pán Mrkva, Sneh). Svoju zastávku majú tradične aj na Pohode, ale ak sa tam nechystáte, pozrite sa na stránku kinematograf.sk a zistite si, kedy autobus prikočuje aj k vám, lebo pozerať sa na film v lete, pod holým nebom je veľmi romantické a nezabudnuteľné. Len netreba zabudnúť na repelenty, deky a pršiplášte. Tento týždeň sa premieta v Piešťanoch (Hudobný pavilón v mestskom parku) a v Trnave (Trojičné námestie) od 21:30.

TREBA SA POZERAŤ V TELKE: Láske medzi chlapcom a starenkou
Harold a Maud (Harold and Maud,1971) je emblematický film tzv. Nového Hollywoodu, autorskej vlny, ktorá zasiahla Hollywood aj pod vplyvom európskych nových vĺn na sklonku šesťdesiatych rokov minulého storočia a zásadným spôsobom zmenila jeho tvár. Autorský film Hala Ashbyho, ktorý v sebe spája zdanlivé kontroverzie a čistú žánrovosť romantickej komédie o vzťahu depresívneho mladíka, ešte takého chlapčaťa, a takmer deväťdesiatročnej starenky. On finguje samovraždy, ona si strieľa z policajtov, obaja milujú pohreby a keď sa stretnú, je to tá najkrajšia, najčistejšia, najúžasnejšia vec. Harold a Maud je film o síce veľmi nepravdepodobnom, ale o to intenzívnejšom vzťahu, v ktorom sa však riešia celkom zásadné otázky ľudskej existencie. A je to veľmi vtipné. Utorok, 8. júla, Dvojka, 21.00. Juraj Malíček.

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite