Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Doma

.časopis

Procházka na detektor Líder Obyčajných ľudí Igor Matovič obvinil zakladateľa strany Sieť Radoslava Procházku z netransparentného financovania jeho politického subjektu. Podľa Matoviča chcel Procházka pred prezidentskými voľbami zaplatiť časť inzercie vo vydavateľstve Region press, ktoré patrí Matovičovi, bez dokladu.„Išlo o dve polstranové inzercie v hodnote cca 17 200 eur.

Na moju otázku, aký pomer by chcel platiť načierno, povedal, že od 50 do 90 percent. Tvrdil, že aj tak to nemá šancu nikto nikdy skontrolovať,” vyhlásil Matovič. Procházku zároveň vyzval, aby išiel na detektor lži. Denník SME upozornil aj na ďalšie rozpory v Procházkovej kampani, keďže časť výdavkov nešla cez transparentný účet, ale bola vyplatená v hotovosti. Približne 11-tisíc eur napríklad uhradil jeho blízky spolupracovník Andrej Zmeček, ktorý pôvodne nefiguroval ani v zozname darcov. Procházka tvrdí, že o peniazoch, ktoré nešli cez transparentný účet, nevedel. Je však ochotný podrobiť sa testu na detektore lži.
.vag

Štát uzavrel kúpu kontrolného balíka SPP a stal sa jeho stopercentným majiteľom. Vláda ešte neoznámila, akých manažérov má pripravených do vedenia firmy.
Trestné stíhanie v kauze emisií z čias prvej vlády Roberta Fica sa skončilo. Prokurátor, ktorý robil skúmanie prípadu na Čižnárov podnet, vydal stanovisko, že z dôkazov sa dal urobiť jediný záver: „Skutok, pre ktorý sa viedlo trestné stíhanie, sa stal, ale nie je trestným činom“. Dokazovaním v trestnej veci sa podľa neho nepodarilo preukázať nielen vznik škody pre Slovenskú republiku, ale ani jej prípadný rozsah.
Advokáta piťovcov krajský súd prepustil na slobodu z tzv. kolúznej väzby, ktorá má zabrániť ovplyvňovanie svedkov. Advokát je obvinený z marenia spravodlivosti a krivej výpovede.
Slovensko nebude musieť odškodňovať akcionára bývalej Apollo zdravotnej poisťovne pre zavedenie zákazu zisku poisťovní počas prvej vlády Roberta Fica. Arbitrážny tribunál zamietol žalobu rakúskej spoločnosti EURAM BANK v spore o náhradu škody vo výške viac ako 131 miliónov eur.

Osobnosť: Marián Gáborík/
Slovenský útočník sa prvýkrát v kariére dostal do finále NHL, keď jeho tím Los  Angeles Kings vyradil vo finále konferencie Chicago. Súperom Gáboríka a spol je  New York Rangers. Práve za tím z New Yorku predtým Gáborík odohral takmer štyri sezóny.

Antiosobnosť: Robert Fico/
Premiér sa minulý týždeň dopustil nepochopiteľne hlúpeho výroku, keď prípadné rozmiestnenie jednotiek  NATO na našom území prirovnal  k invázii vojsk Varšavskej zmluvy  do Československa v auguste 1968. Kritizovali ho za to bezpečnostní analytici aj opozícia.

Citát/
Robert Fico:„Spomeňme si na inváziu v roku 1968, preto je táto téma pre nás mimoriadne citlivá.“

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite