Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Doma

.časopis

Lajčák v Moskve Slovenský minister zahraničia Miroslav Lajčák minulý týždeň navštívil Moskvu, kde rokoval s ruským šéfom diplomacie Sergejom Lavrovom a vicepremiérom Dmitrijom Rogozinom. Stretnutie vyvolalo na Slovensku i v Európe rozporuplné reakcie. Rogozin je na zozname USA a EÚ ako nežiaduca osoba.

Lavrov pochválil ústretovosť Slovenska voči Rusku. No časť opozície i niektorí analytici u nás aj v zahraničí upozorňujú, že kým slovenská vláda tvrdí, že jej ide iba o dialóg a korektné vzťahy s krajinami mimo EÚ a NATO, slovenský postoj k ukrajinskej kríze je prinajmenšom zahmlený. Napríklad agentúra Reuters v analýze poukázala na nadštandardné vzťahy medzi Ruskom a Slovenskom. Citovala nemenovaného európskeho diplomata, podľa ktorého premiér Fico za zavretými dverami na rokovaní lídrov V4 vyhlásil, že v prípade ďalších sankcií proti Rusku bude hospodárske záujmy Slovenska brániť do „posledného dychu“. V európskych kuloároch sa však nepredpokladá, že by Bratislava narúšala všeobecnú dohodu na európskej úrovni.
.lk, sita

Andrej Kiska sa dočkal pozvania od úradujúceho prezidenta Gašparoviča. V Tatranskej Javorine viedli asi dvojhodinový súkromný rozhovor. Riešilo sa odovzdávanie úradu a inaugurácia nového prezidenta. Gašparovič uviedol, že jeden z dôvodov, prečo sa odmietal stretnúť so svojím nástupcom, bolo to, že ho Kiska žiadal o stretnutie e-mailom a list prišiel až neskôr.
Radoslav Procházka oznámil, že o registráciu svojej strany Sieť požiada 26. mája. Potrebuje na to aspoň 10-tisíc podpisov občanov.
Polícia ukončila preverovanie obsahu mesačníka, ktorý vydáva Banskobystrický samosprávny kraj. V periodiku Náš kraj sa totiž objavili kontroverzné články. Polícia nenašla dôvod na začatie trestného stíhania.
Medzinárodný arbitrážny súd rozhodoval o sťažnosti vlastníkov poisťovne Union, ktorá sa vzoprela snahe Ficovej vlády o jednu štátnu zdravotnú poisťovňu. Arbitráž konštatovala, že koncept a implementácia verejného zdravotného poistenia je plne v rukách štátu. A Robert Fico zatiaľ ani nepristúpil k vyvlastňovaniu poisťovní.

Osobnosť: Miroslav Šatan/
Opora slovenskej reprezentácie oznámila ukončenie úspešnej hokejovej kariéry. Zápas s Dánskom bol pre štvornásobného medailistu z majstrovstiev sveta posledným. Trénerský post ho neláka, uvažuje však nad pozíciou generálneho manažéra reprezentácie.

Antiosobnosť: Dárius Rusnák/
Bývalý hokejista a vedúci oddelenia pre styk s verejnosťou v prezidentskej kancelárii vulgárne vynadal dvom mladým ženám, ktoré sa v reštaurácii rozprávali po maďarsky. Rusnák s kamarátom zároveň fyzicky napadli mladíkov, ktorí sa žien zastali. 
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite