Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Doma

.časopis

Dnes Hedviga, zajtra ty? Niekoľko stoviek ľudí sa pod heslom „Dnes Hedviga, zajtra ty“ v stredu zhromaždilo, aby vyjadrilo svoju solidaritu s Hedvigou Žákovou Malinovou. Tá čelí obvineniu, že si vymyslela napadnutie v roku 2006, z ktorého sa stala ostro sledovaná politická kauza. Demonštrácia sa odohrala v Bratislave na Župnom námestí, odkiaľ sa účastníci presunuli na Hviezdoslavovo námestie, kde v budove SND práve prebiehala recepcia pri príležitosti 10. výročia vstupu Slovenska do Európskej únie.

V rámci podujatia sa zhromaždenej verejnosti prihovorili herečka Zita Furková, Zuzana Wienk z Aliancie Fair-Play či náš kolega Eugen Korda. Podujatie organizoval Okrúhly stôl Maďarov na Slovensku. Hedvigu prišli podporiť aj mnohí Slováci a protest poukázal aj na iné prípady nespravodlivosti na Slovensku. Námestník generálneho prokurátora Peter Šufliarsky reagoval v diskusnej relácii TA3 avizovaním ďalšieho svedka, ktorý má potvrdiť verziu obžaloby. Hedviga Žáková Malinová má dnes maďarské štátne občianstvo a žije v Maďarsku.  
.lk

Herci divadla Astorka podpísali petíciu proti zvoleniu Štefana Harabina za predsedu Najvyššieho súdu. „Hromadí sa vo mne hnev, ktorý mi nedovolí zostať ľahostajným,“ povedal Lukáš Latinák. Petíciu podpísali aj Juraj Kemka, Matej Landl, Marián Miezga, Zuzana Kronerová, Anna Šišková či Richard Stanke.
Slovenského cestovateľa Tomáša Princzkela, ktorý pred niekoľkými dňami zmizol pod Mount Everestom, stále nenašli. Po cestovateľovi pátrajú policajti, vrtuľník, honorárny konzul Slovenska, miestni šerpovia aj nepálsky minister zahraničných vecí Mahendra Bahadury Pandey.
Majora Ota Ch., ktorý údajne robil na generálnom štábe špionáž pre Rusko, zatiaľ neobvinili zo žiadneho trestného činu. Polícia však vedie trestné stíhanie vo veci. Oto Ch., ktorý si žil nad pomery, sa vraj často stretával s jedným zamestnancom ruského veľvyslanectva.
Prezident Ivan Gašparovič udelil predsedovi Európskej komisie José Manuelovi Barrosovi pri príležitosti 10. výročia vstupu Slovenska do Únie Rad Bieleho dvojkríža II. triedy. Od Ekonomickej univerzity v Bratislave dostal Barosso aj titul Doctor honoris causa.

Osobnosť: Marián Gáborík/
Šesť slovenských hráčov postúpilo do druhého kola play-off  NHL. Gáboríkov LA Kings postúpil, aj keď prehrával so San José už 0:3 na zápasy. Prispel k tomu aj Gáborík (2+1). LA čaká Anaheim, Boston Montreal, Chicago Minnesota a Pittsburg NY Rangers.

Anti-osobnosť: Štefan Harabin/
Tajne sa stretá s chorým premiérom Ficom, voľbu šéfa Najvyššieho súdu presunul do Sobraniec a ak vyhrá „jeho kamarátka“ sudkyňa Jana Bajánková, mal by z toho radosť. Zvažuje, že by kandidátku ministra Boreca dokonca podporil. Bravo!

Citát/
Robert Fico: „Chvíľu to so mnou ešte musíte vydržať.“

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite