Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Popcorn Juraja Malíčka

.juraj Malíček .časopis .lifestyle

Tak nám vypukla štvrtá sezóna Hry o tróny. Zima síce stále neprišla, ale už je zasa o kúsok bližšie. Štatistiky nepustia, dívajú sa aj ľudia, do ktorých by to nikto nepovedal. A najkrajšie na tom je, že pred troma rokmi by to o sebe nepovedali ani oni sami. Fantasy seriál podľa zatiaľ nedokončenej ságy žijúceho klasika, ktorého meno v roku 2011 poznal len relatívne úzky okruh žánrových čitateľov? Neexistuje, nikdy v živote!

Máme rok 2014, Georgea R. R. Martina pozná každý a Hra o tróny doslova valcuje svet. Len to čakanie je nepríjemné, desať týždňov, desať epizód a potom rok nič. Veľa divákov nevydržalo a Martinovu ságu začalo aj čítať, ale keďže je stále nedokončená, na koniec si budeme musieť počkať.
Človek dopozerá epizódu, málo bolo, chcel by viac, ale týždeň musí čakať, a tak sa začne obzerať, či niekto po vzore Netflixu neodpremiéroval nejaký seriál bez zbytočných prieťahov naraz. Celú sezónu naraz v jeden deň, načo trocháriť.
Nájde takmer okamžite, napríklad seriál Deadbeat, ktorý vypustila online spoločnosť Hulu, priamy konkurent Netflixu, tiež primárne na webe, tiež treba predobjednávať a predplatiť, ale to je viac či menej jedno. Všetkých desať epizód prvej sezóny sa objavilo online 9. apríla a hoci Daedbeat asi dieru do sveta nespraví, je príjemné na pokračovanie pre zmenu nečakať. Zvlášť ak ide o ľahučký komediálny seriál sitcomového formátu, v ktorom telnatý bradatý mladík so svojráznym vzťahom k hygiene a nadšený povaľač pomáha duchom ukončovať ich svetské záležitosti. Napríklad mŕtvemu mladíkovi zbaviť sa panictva.
Toľko k zápletke, ak by bola ešte klišéovitejšia, prostoduchejšia, banálnejšia, azda by aj padala sieť. Akože umelá inteligencia driemajúca v internete stráži náš dobrý vkus. Ale sieť nepadá, takže je všetko v poriadku. Lebo Deadbeat je ľahučký, vtipný, a povedzme akurát vo vzťahu k Hre o tróny, ktorá je samozrejme celkom iná liga, vôbec, ale vôbec nič nepredstiera. Taká prestávka, a čo jej ku cti slúži je, že človeka vlastne viac pobaví ako hlavný chod.   

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite