Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Treba

.časopis .lifestyle

TREBA SA HÝBAŤ: Stepper a trojkolka v jednom
Počasie vytiahlo von bicyklistov a kolobežkárov a aj vy by ste sa pridali, ale potrebujete niečo stabilnejšie, trojkolesové a pohyb maximálne na úrovni chôdze, aby ste sa príliš nespotili a rovnomerne zaťažili celé telo prirodzeným pohybom? Potom by pre vás mohol byť riešením Me-Mover, akási trojkolka, ktorá sa nepoháňa odrážaním jednou nohou ani krútením pedálmi, ale šliapaním ako na stepperi. Pri minimálnej námahe, ako by ste chodili, sa ladne dáte do pohybu, ak do toho poriadne šliapnete, predbehnete aj najrýchlejších cyklokuriérov. V cieli Me-Mover ľahko zložíte a dáte do kufra auta alebo zavesíte na plece. Trojkolka okamžite po zverejnení na Kikstarteri dosiahla stanovenú výšku prostriedkov, prví nadšenci by mali mať svoj kus doma už v auguste, ďalšia várka bude k dispozícii v októbri za 1099 dolárov.  

TREBA SA HRAŤ: Dobrodružstvo namiesto obeda
Ak máte doma dietko, ktoré považuje minúty strávené nad tanierom za totálnu stratu času, ktorý by mohlo využiť oveľa lepšie, iste ste už vyskúšali všetko, ako ho udržať pri jedle a dostať do neho aspoň kúsok zeleniny či niečoho zdravšieho, ako je čokoláda. Zúfalým rodičom prichádza na pomoc hravý tanier Dinner Winner Kids Plate, ktorý by mohol na chvíľu zaujať pozornosť dieťaťa a urobiť z jedla dobrodružnú hru, na konci ktorej ho za odmenu čaká výhra. Pod pokrievku tam môžete skryť kúsok čokolády či hračku, podľa toho, čo bude malého stravníka motivovať, aby prešiel poctivo cez všetky políčka naplnené plnohodnotnými potravinami. Tanier je vyrobený so zdravotne neškodlivého materiálu, vhodný do umývačky riadu.  Ak sa vám ho nepodarí zohnať cez internet, vyrobte si podobnú hraciu dráhu svojpomocne z mištičiek.

TREBA SA INŠPIROVAŤ: O kvetoch v Slovenskej národnej galérii
Preč sú časy, keď sa do galérií chodilo len pozerať na obrazy. Dnes má každá galéria bohatý sprievodný program a SNG so svojimi komentovanými prehliadkami, prednáškami, koncertmi či filmami priťahuje celé rodiny i školy. Teraz v SNG pripravili nový cyklus workshopov O kvetoch. Počas troch sobotných popoludní môžu záujemcovia spoznať spolu s kurátorkou Zuzanou Ludikovou príbehy kvetov na obrazoch starých majstrov a inšpirovať sa nimi pri viazaní vlastného aranžmánu pod vedením profesionálnych floristiek. Už túto sobotu sa koná prvý zraz pod názvom Zátišie kvetov ako celý svet, ktorý pojedná o móde zátiší v 17. storočí, symbolickom význame najvýznamnejších rastlín. V máji to bude Herbár chutí, vôní, farieb a myšlienok a v júni príde na rad Sklo, odlesk a pominuteľnosť. Rezervácie, cena a ďalšie informácie na www.sng.sk.

TREBA SA PREBUDIŤ: Akademický festival Bratislavské Hanusove dni
Vyše 20 inšpiratívnych osobností z rôznych krajín bude v Bratislave v Pisztoryho paláci v dňoch od 23. do 30. apríla hovoriť o aktuálnych témach z oblasti umenia, filozofie, teológie, histórie, politiky, ekonómie a rodiny. V sekcii Politika vystúpi najvplyvnejšia žena Česka, pražská vrchná štátna zástupkyňa Lenka Bradáčová s prednáškou o reforme českej justície. V Teológii bude prednášať Mons. Cyril Vasiľ SJ. Vo Filozofii vystúpia profesori Williem E. Carroll z Oxfordskej univerzity a cisterciánsky kňaz Edmund Waldstein Ocist. O umení bude diskutovať Dorota Sadovská a Ladislav Čarný. V ostatných sekciách vystúpi napríklad historik Pawol Ukielski, Gabriel Šípoš, Tomáš Hudák, náš kolega Lukáš Krivošík a ďalší, kompletný program nájdete na www.bhd.sk. Týždeň venovaný vzťahu kresťanstva a súčasnej kultúry nesie meno katolíckeho filozofa, kňaza a zakladateľa filozofie kultúry na Slovensku Ladislava Hanusa.

TREBA SA POZERAŤ V TELKE:  Ryba Wanda a pes Killer
V piatok po desiatej a v sobotu pred polnocou síce pôjde na Jednotke geniálna Ryba menom Wanda, dokonalá britsko-americká krimikomédia o zvrhnuvšej sa lúpeži diamantov, ale keďže nie je jasné, ktorá z niekoľkých dabingových verzií to bude, staviame na istotu. Rybu totiž jeden z jej dabingov celkom zničil. Môj pes Killer (2013), jeden z najzaujímavejších slovenských hraných filmov posledných rokov, tento problém nemá. Autorský film režisérky a scenáristky Miry Fornayovej o mladíkovi so skinheadsko-chuligánskou prítomnosťou, tradične nie najharmonickejšou minulosťou a prinajmenšom nejasnou budúcnosťou zozbieral hneď niekoľko festivalových ocenení. V zásade komorný, až subtílny film ťaží z precízne vybudovanej atmosféry a predovšetkým je postavený na civilnom autentickom (ne)herectve, ktoré mu dodáva ďalšiu výrazovú silu. Sobota, 26. apríla, Dvojka, 22.25.

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite