Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Médiá - Ocenená Dvojka

.tomáš Gális .časopis .udalosti

Na Medzinárodnom filmovom festivale Bratislava odovzdávali aj ceny portálu Kinema.sk. Ocenenia sa udeľovali v desiatich kategóriách a o nomináciách, ako aj o víťazoch jednotlivých kategórií rozhodla redakcia Kinema.

Na Medzinárodnom filmovom festivale Bratislava odovzdávali aj ceny portálu Kinema.sk. Ocenenia sa udeľovali v desiatich kategóriách a o nomináciách, ako aj o víťazoch jednotlivých kategórií rozhodla redakcia Kinema. Filmom roka sa stala snímka nemeckého režiséra Floriana Henckela von Donnersmarcka Životy tých druhých. Najlepším jednosálovým kinom roka sa stalo kino Capitol Košice, za najlepší filmový klub roka bol vyhlásený FK Európa Banská Bystrica. Najnavštevovanejším filmom roka sa stala snímka Harry Potter a Fénixov rád, ktorú si prišlo pozrieť viac ako 202-tisíc divákov. Distribútorom roka bola zvolená spoločnosť Tatrafilm, najlepšie titulky mala detektívka Zodiac, ktoré robila Dana Farkašová. Za najlepšiu reklamnú kampaň roka považuje komisia kampaň k snímke Simpsonovci vo filme. Najlepšou filmovou udalosťou roka sa stal deviaty ročník Medzinárodného filmového festivalu Bratislava. Zvláštnu Cenu Palace Cinemas získal film Shrek Tretí.
Najzaujímavejší výsledok bol v kategórii televízna udalosť roka, ktorou sa podľa Kinema.sk stala filmová dramaturgia Dvojky STV. V tejto kategórii boli nominované aj seriálové akvizície televízie Joj ako Lost, Prison Break či C.S.I., ako aj projekt televízie Markíza s názvom Noc filmových nádejí. Ocenenie Dvojky je v tomto prípade celkom oprávnené. A to aj napriek tomu, že je často vnímaná aj ako odkladisko filmového materiálu (pozri minulotýždňovú výmenu, na ktorej základe na Štedrý  deň na Dvojke uvedú azda po tisíci raz Vianočné oblátky) a napriek faktu, že za jej občasným diváckym úspechom stojí namiesto kvalitných filmov skôr futbal.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite