Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Doma

.časopis

Stopli Kotlebove noviny Najnovším číslom mesačníka Banskobystrického samosprávneho kraja Náš kraj sa bude zaoberať polícia. Dôvodom je podozrenie z prečinu popierania a schvaľovania holokaustu a zločinov politických režimov. Noviny vykresľujú župana Mariána Kotlebu ako osloboditeľa a bojovníka. Zverejnili aj jeho fotku s rodinou, ktorej kúpil pri príležitosti 75. výročia vzniku slovenského štátu ako „dňa radosti všetkých slušných ľudí“ práčku, sušičku a elektronickú pestúnku.

„Pokiaľ sa v mesačníku schvaľuje alebo ospravedlňuje režim založený na fašistickej ideológii, teda napríklad slovenský štát z rokov 1939 až 1945, môže ísť o podozrenie zo spáchania trestného činu,“ myslí si aj ombudsmanka Jana Dubovcová. Za obsah časopisu je podľa nej zodpovedný vydavateľ – krajská samospráva. Banskobystrická župa platí za jedno číslo vyše 4-tisíc eur. Noviny s mesačným nákladom 240-tisíc kusov distribuujú do schránok zadarmo. Poslanci po medializácii kauzy stopli peniaze pre mesačník Náš kraj. V pôvodnom návrhu naň vyčlenili na tento rok 150-tisíc eur.
.vag

Vyšší dôstojník Generálneho štábu Ozbrojených síl SR je podozrivý zo špionáže pre Rusko. Informovala o tom TV Markíza. Ide o majora z odboru medzinárodnej spolupráce, ktorý prichádzal do styku s utajovanými skutočnosťami.
Podnikateľ Martin Daňo, ktorý počas prvého kola prezidentských volieb hlasoval viackrát a zverejnil to na internete, nebude obvinený. Podľa prokuratúry Daňo nenaplnil skutkovú podstatu marenia volieb ani nepoškodzoval cudzie práva.
Finančná správa na základe analýzy januárových údajov z kontrolných výkazov preverí viac ako 800 podnikateľov. „Prvýkrát veľmi presne vidíme, kde v reťazci nesedí objem zaplatenej dane alebo kde zmizla celá DPH. Z tohto systému dostávame veľmi veľa a konanie bude veľmi rýchle,“ vyhlásil šéf finančnej správy František Imrecze.
Minister vnútra Kaliňák si myslí, že odvolanie Martina Wiedermanna z funkcie by bolo riešením. Wiedermann, riaditeľ Centrálneho depozitára cenných papierov, sa otvorene hlási k scientológii, ktorú Fico v prezidentskej kampani označil za bezpečnostné riziko.

Osobnosť: Adam Žampa/
Úspešný slovenský zjazdár, dostal od ruských funkcionárov ponuku, aby reprezentoval ich krajinu. Rusi mu ponúkli veľmi dobré podmienky aj lepšie zárobky. Lyžiar však vyhlásil, že naďalej bude reprezentovať Slovensko, lebo „nelyžujem pre peniaze“.

Antiosobnosť: Štefan Harabin/
Bude opäť kandidovať na post šéfa Najvyššieho súdu SR. Súhlasil s kandidatúrou, keď ho navrhla Sudcovská rada Najvyššieho súdu SR. Fico pred prezidentskými voľbami tvrdil, že Harabina by od ďalšej kandidatúry odhováral.

Citát/
Štefan Harabin: Kandidovať alebo nekandidovať je právo každého sudcu.

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite