Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Popcorn Juraja Malíčka

.juraj Malíček .časopis .lifestyle

Vchádzame do šapitó, livrejovaný pikolík nás uvádza na miesto. Je ich tu takých niekoľko. Pikolíci uvádzači. Pani predáva pukance, iná pani cukrovú vatu a ďalšia je v bufete. Som ohromený, pôvodne som prišiel iba ako rodičovský sprievod, ale dostali ma. Svetlá, laserová šou, hudba, manéž obstavaná klietkou, začína sa vystúpenie šeliem.

Najprv klaun obručou prehadzuje plyšového tigra, snaží sa rozohriať publikum, a potom to príde. Tri levy, tri tigre a majestátny krotiteľ odetý v kostýme rímskeho gladiátora. Tigre a levy rôzne lozia po manéži, preskakujú veci, zaujímajú formácie na stojanoch podľa priania krotiteľa, príde i na pompézne číslo s ľudskou hlavou v levej tlame. Je bezzubá. Tá levia tlama samozrejme, ľudská hlava krotiteľova pointuje zvyšok tela belostným úsmevom. Veľký sukces.
Vystúpenie strieda vystúpenie. Lamy preskakujú ťavy, poníky sa točia okolo svojej osy, junák na vysokej hrazde predvádza kúsky ako z konkurzu do Cirque du Soleil. Aj brušné tanečnice prišli, trio, ale jedna asi ako záskok, nejde jej to príliš a vôbec, s ostatnými dvoma akosi neladí. Taká toporná. Ale tancuje.
Cez prestávku sme videli zverinec a zašli na toalety, vyzerali, akoby na ne chodili aj tie zvery.
Predstavenie pokračuje, manéži dominuje veľká kovová konštrukcia, točiace sa kruhy na veľkom točiacom sa ramene, v každom kruhu artista, žonglujú so zapálenými vecami, dávajú pozor, aby sa vyvažovali, dobré, ale prepadáva ma akýsi nepokoj. Už som si to všimol prv, zdráham sa uveriť, čakám na ďalšie číslo a ďalšie, a vskutku, je to tak. Z desiatich vystúpení, päť pred prestávkou a päť po nej, sedem robí ten istý chlap. Krotí všetky zvery okrem slona, netancuje brušné tance a nelieta na hrazde.
Inak one man šou, a vyzerá to extrémne čudne. Akoby ten cirkus stál len a len na ňom, vyslovene jeho cirkus. Maká na všetkých tých pikolíkov a vôbec, ak by tam on nebol, akoby ani cirkusu nebolo. Bizarné.
Poznámka autora: tento stĺpček nijako nesúvisí s výsledkami druhého kola prezidentských volieb.      

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite