Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Zoznámte sa, Alexander Dugin

.roman Joch .časopis .klub

Ruský mystik, okultista a geopolitik. Ročník 1962, syn sovietskeho generála vojenskej rozviedky GRU. Hlavný ideológ ruského nacionálneho boľševizmu a eurazianizmu. Autor Štvrtej politickej teórie.

A, samozrejme, poradca prezidenta Putina, stúpenec vojny na život a na smrť medzi Atlantídou a Euráziou – a konečného víťazstva Eurázie. „Vojna kontinentov“ medzi Atlantídou (Oceániou) a Euráziou prebieha podľa neho už storočia, od vojen medzi Kartágom a Rímom. Hlavným predstaviteľom tej prvej je dnes Amerika, tej druhej Rusko.
Tri politické teórie, ktoré zlyhali, sú liberalizmus (liberálna demokracia), komunizmus a fašizmus-nacizmus (nacionálny socializmus). Budúcnosť patrí tej štvrtej, ktorá je kombináciou fašizmu-nacizmu, komunizmu a konzervatívneho tradicionalizmu. Ich nepriateľom je „liberalizmus“ (široko chápaný, zahrnujúci celý dnešný západný konsenzus od sociálnych demokratov cez liberálov, kresťanských demokratov až po konzervatívcov) a cieľom je definitívna porážka Atlantídy Euráziou.
Nie je to ruský šovinista a úzkoprsý nacionalista. Naopak, požaduje zjednotenie celej Eurázie: spojenectvo Rusov, ktorí v nej budú mať hegemóniu, s Nemcami, Francúzmi, Tatármi, Turkami, Arabmi, islamom, Iránom (tým predovšetkým, pretože Peržania sú Árijci), Indiou a aj Čínou – ale takou, ktorá je rozdrobená, a nasmerovaná k expanzii na juh, do Indočíny, na Filipíny, do Indonézie a Austrálie – aby sa nestala hrozbou Rusku.
Británia má byť od Európy odstrihnutá, Poľsko získa zvláštny štatút (gheta), Gruzínsko bude rozparcelované a Ukrajina – Ukrajina ovládnutá! Samostatná Ukrajina je nemysliteľná, to by ohrozilo celý eurázijský projekt. Pohltenie Ukrajiny je nevyhnutnosťou – a potom zjednotenie celej pevninskej Eurázie pod ruským vedením. Izolácia a zánik oceánskych anglicky hovoriacich národov aj s ich liberalizmom a individualizmom.
Nacionálny boľševizmus je poklona komunizmu i fašizmu-nacizmu. Komunizmus to prehnal s triednym bojom, nacizmus (nacionálny socializmus) s rasizmom. Ale kompromis medzi nimi, ich syntéza, je fajn. Vlajkou je imitácia nacistickej: červené pole, uprostred biely kruh a v ňom čierna – nie svastika, ale prekrížené kosák a kladivo (ako u komunistov, len nie žlté na červenom, ale čierne na bielom). Dokonalá syntéza nacizmu a komunizmu. Jednoducho pravý, skutočný, radikálny a konzistentný fašizmus.
Obdivovateľ a stúpenec ruského cárskeho režimu a pravoslávia, ale aj Lenina a Stalina. Veď nejde o režim, ale o ríšu! Všetko, čo rozšíri moc ríše, je dobré. Pozitívum pravoslávnej cirkvi nie je jej obsah, kresťanské učenie, ale jej služba ruskému štátu.
A ako možno poslúžiť víťazstvu Euroázie nad Atlantídou? Podporou radikálnej ľavice i radikálnej pravice na Západe proti politickému stredu. Démonizáciou Ameriky: mantrickým opakovaním, že za všetko zlé vo svete môže Amerika (a židovskí bankári, ktorí ju ovládajú). Podporou amerických izolacionistov, ako je Ron Paul. Bystrým programom subverzií, destabilizácií a dezinformácií v západných krajinách. Podporou všetkých extrémistických, sektárskych či rasistických hnutí. A organizovaním „Európskej konzervatívnej revolúcie“, presvedčením západných konzervatívnych kresťanov, že ich lojalita nemá patriť dekadentnému liberálnemu Západu, ale tomu skutočnému konzervatívcovi a tradicionalistovi, Vladovi Putinovi.
Samozrejeme, Dugin sa vyjadruje úctivo o kresťanstve (kvôli tým konzervatívnym kresťanským hlupáčikom, ktorých podporu chce získať), ale on predsa vie, ako to skutočne je: ide o (jeho slovami) „Bratstvo severného pólu“, nordickú, árijskú rasu; a všetci vieme, ako už vedeli Hitler, Himmler i Rosenberg, že kresťanstvo je len špinavého semitského, židovského pôvodu...
No a samozrejme, prvým krokom k víťazstvu Eurázie pod vedením „Tretieho Ríma“, Moskvy, nad americkou Atlantídou je zápas o Ukrajinu. Chybu urobili tí, kto pred osemdesiatimi rokmi nečítali Hitlera a Mein Kampf. A chybu robia aj tí, kto dnes nečítajú Dugina a jeho mystický okultizmus. Výsledok môže byť rovnaký.

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite