Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Doma

.časopis

Milióny eur na chov kôz? Nezaradený poslanec Národnej rady Miroslav Beblavý informoval, že minister školstva Dušan Čaplovič pridelil približne 28 miliónov eur na národný projekt, ktorý je okrem iného zameraný aj na kurzy o chove kôz. Národný projekt s názvom Ďalšie vzdelávanie a poradenstvo pre dospelých realizuje Národný ústav celoživotného vzdelávania.

Ľudia sa v jeho rámci majú vzdelávať aj formou e-learningu. Beblavý upozornil na fakt, že v rámci projektu sa majú vzdelávať ľudia, ktorí sú zamestnaní a ktorí nie sú ohrození stratou práce. Prejsť by ním malo asi 5 500 ľudí. Ďalší problém vidí poslanec v tom, že sa na projekte podieľa údajne schránková firma blízka Smeru. Navyše kurzy sú duplicitné oproti tomu, čo už na trhu existuje. Na e-learning malo ísť viac peňazí, než je určené  na rozpočet na učebnice.
Ministerstvo školstva namieta, že projekt je výsledkom spolupráce so zamestnávateľskými zväzmi, ktorí mali zadefinovať najžiadanejšie profesie. Program chovatelia kôz je len jedným zo 124 modulov.
.lk, sita

RTVS a Markíza priniesli očakávané debaty s najhorúcejšími kandidátmi na prezidenta. Na jednu alebo druhú diskusiu sa pozeral približne každý siedmy Slovák starší ako dvanásť rokov. Sledovanosť oboch relácií bola okolo 330-tisíc. Pondelkové Búrlivé víno malo napríklad 793-tisíc divákov.
Otčim a matka utýranej Lucky Luknárovej zostávajú vo väzbe. Rozhodol tak Okresný súd Bratislava I v utorok na neverejnom zasadnutí. Oboch obvinených ponechal vo väzbe s tým, že Juraj H. je v útekovej a preventívnej väzbe a Alexandra H. v preventívnej väzbe.
Bratislava dostane tohto roku dodatočnú podporu od vlády vo výške 6 miliónov eur, časť financií pôjde na rekonštrukciu Starého mosta a výstavbu koľajovej trate do Petržalky.
Skupina Agrofert Andreja Babiša hrozí, že v najväčšej slovenskej chemickej firme v Šali skončí s výrobou čpavku a presťahuje ju do Česka alebo do Nemecka. Dôvodom majú byť vysoké poplatky za energie. Agrofert žiada preto štátnu dotáciu, inak by o prácu v Šali mohli prísť stovky ľudí.

Osobnosť: Jarmila Košťová/
Minulý týždeň zomrela novinárka, ktorá sa počas prvých dní okupácie v roku 1968 angažovala vo vysielaní ilegálneho rozhlasu a televízie z utajených miest v Bratislave. Neskôr bola za to režimom perzekvovaná a mala zákaz vystupovať v médiách.

Antiosobnosť: Peter Filip/
Advokáta, ktorý zastupoval Jozefa Majského a viacerých ľudí spojených s podsvetím navrhla Slovenská advokátska komora na post ústavného sudcu. Poslanec Daniel Lipšic vyzval ministra Boreca, aby komoru požiadal o stiahnutie tejto nominácie.

Citát/
Peter Filip o Štefanovi Harabinovi: „Je to človek na správnom mieste.“

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite