Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Doma

.časopis

Brutálny útok v Nitre Denník SME zverejnil video mestskej kamery v Nitre, na ktorej je zachytený incident z októbra 2013. Skupina holohlavých mužov na ňom mláti návštevníkov baru Mariatchi v centre mesta. Majiteľ baru, ktorý po bitke skončil so zlomenou nohou, mal podľa zverejnených informácií opakované problémy s extrémistami z neďalekého súkromného kartárskeho klubu Walhala.

Video pobúrilo širokú verejnosť, keďže takmer štyri mesiace sa útočníci voľne pohybovali na slobode napriek tomu, že ich tváre sú zreteľne viditeľné. Minister vnútra Robert Kaliňák a policajný prezident Tibor Gašpar argumentujú, že polícia zdĺhavo zbierala dôkazy, aby mohla útočníkov obviniť zo závažnejšieho trestného činu. Zverejnenie incidentu viedlo k promptnému obvineniu siedmich ľudí. Päť z nich zostalo v policajnej cele len od utorkovej noci do štvrtka rána. Stíhaní sú totiž na slobode, keďže prokurátor nepodporil ich vzatie do väzby. Generálny prokurátor Jaromír Čižnár oznámil, že preverí toto rozhodnutie aj postup orgánov činných v trestnom konaní od incidentu.
.lk

Peter Osuský
odstúpil zo súboja o prezidentskú funkciu. Jeho preferencie sa pohybovali okolo jedného percenta. SaS podporí v prezidentských voľbách Radoslava Procházku.
Polícia žiada zbaviť trestnej imunity trebišovského sudcu Milana Jurku. Sudca je podozrivý z prijímania úplatkov.
Premiér Fico spochybnil existenciu zoznamu ľudí, ktorí počas jeho prvej vlády zarobili na predaji emisií nevýhodnom pre štát. Tvrdí, že on žiadny zoznam nevidel.
Kandidát na prezidenta Andrej Kiska vyzýva Roberta Fica, aby prerušil svoju kampaň, kým nebude zverejnený tento zoznam.
Jozef Viskupič z OĽaNO vyzbieral poslanecké podpisy na spustenie odvolávania predsedu Národnej rady SR Pavla Pašku. Hlavným dôvodom majú byť opatrenia voči novinárom, ktorí pracujú v parlamente.
Olympijský sľub predniesla pred prezidentom za slovenských športovcov Anastázia Kuzminová s ruským prízvukom. Do Soči sa chystá prezident Ivan Gašparovič, minister zahraničia Lajčák aj minister školstva Čaplovič. Šéf parlamentu sa ešte nerozhodol.

Osobnosti: Jana Dubovcová/
Postoj vlády k verejnej ochrankyni ľudských práv bol témou mimoriadnej schôdze parlamentu. Zvolala ju Ľudová platforma, ktorej sa nepáči, že kabinet Roberta Fica si odmietol vypočuť správu ombudsmanky k razii polície v Moldave nad Bodvou.   

Antiosobnosti: Pavol Paška/
Predseda parlamentu chce presťahovať úrad obmudsmanky z Bratislavy do Košíc. Podľa neho by mala Jana Dubovcová na vlastnej koži pocítiť problémy s neprispôsobivými občanmi, keď ich chce riešiť. Paškovu iniciatívu podporil aj premiér Robert Fico.

Citát/
Jana Dubovcová o návrhu Pavla Pašku: „Je to primitívny postoj.“

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite