Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Treba

.časopis .lifestyle

TREBA POKROPIŤ: Dážď na malé rastlinky
Tento rozkošný kvetináčik s dažďovým obláčikom nad sebou od mladého kórejského študenta dizajnu Seungbina Jeonga nie je len pekným kúskom na stenu do domácnosti, ktorý už získal zopár ocenení – je finalistom ceny Spark Design Awards a získal čestné uznanie na Red Dot Awards. Súčasne je aj plne funkčný a naozaj z toho obláčika prší, takže malé rastlinky s krátkymi korienkami v plytkom črepníku, ktoré inak trpia suchom alebo, naopak, prílišným zatopením, keď sa zalievajú nárazovo, sú zavlažované šetrnejšie. Obláčik sa zvrchu naplní vodou a tá potom pomaly kvapká na rastlinku pod ním z piatich malých dierok. Volá sa Rainy Pot a podľa informácií na stránke www.dailylifelab.com/xe sa dá zohnať len v Kórei. Na posielaní do zahraničia sa pracuje, zatiaľ si ich môžete predobjednať.

TREBA SA VYSTRIEŤ: Tričká proti hrbeniu
Dizajnérka francúzskej značky UpCouture Neda Naef nevedela na trhu nájsť nič, čo by jej pomohlo nehrbiť sa, keď pracuje za počítačom, len akési škaredé a nepohodlné popruhy. Bála sa problémov a bolestí chrbta, a tak si musela niečo pekné a funkčné vymyslieť sama. Výsledkom je tričko Up z organickej bavlny, ktoré ma na chrbte vložené elastické pruhy, tie držia telo pekne vzpriamene, čo je nielen zdraviu prospešné. Pekne vystretý človek vyzerá zároveň aj krajšie a sebavedomejšie. Up T-shirt sa vyrábajú v mužských aj ženských veľkostiach, s krátkymi, trojštvrťovými i dlhými rukávmi, v jednoduchých slušivých strihoch a farbách, ich cena sa pohybuje od 127 do 150 eur. Cez internet si ich môžete zadovážiť na adrese upcouture.com.

TREBA POMAZAŤ: Slávne mazivo vo forme pera
Najznámejšie a najpredávanejšie mazivo na svete WD-40 pozná každý domáci majster, vlastne ho pozná každý, kto potreboval niekedy v domácnosti alebo v aute namazať pohyblivé súčiastky, aby sa hladko hýbali a nevŕzgali. Okrem mazania chráni proti korózii, povoľuje zhrdzavené a zapečené spoje, neprepúšťa vodu, takže vytvára vodeodolnú dielektrickú bariéru, dostane sa pod špinu, sadze, mastnotu a zapečené mazivá, vyčistí ošetrovaný materiál a odstráni aj samolepky. Doteraz sa dalo kúpiť len v plechovke s aplikátorom alebo ako sprej, čo sa nie vždy zaobišlo bez zbytočného zašpinenia majstra aj okolitého pracovného priestoru. Najnovšie však už existuje aj praktické WD-40 pero, predáva sa pod názvom No-mess pen, je takmer bez zápachu, dostať ho kúpiť už aj u nás približne za 3 eurá a môžete ho nosiť vo vrecku.

TREBA SA POUČIŤ: Fail Faire #1 – trhovisko neúspechu
O negatívnej ceste ku šťastiu a o tom, aké je dôležité pamätať si a poučiť sa zo svojich neúspechov, písala v .lifestyle minulý rok naša spolupracovníčka Mirka Gúčiková. Jej prednášku na túto tému spolu s ďalšími príkladmi a postupmi od zaujímavých hostí – Michal Truban, Websupport, Martin Horváth, Thapir, Viera Dubačová, Divadlo z Pasáže a Animus Apertus, Filip Kuna, autor hier Tunnelers, Age of Defenders – si teraz môžete prísť vypočuť a diskutovať o tom do The Spotu v Bratislave 23. januára o 18.00 hod. To všetko v rámci prvého z podujatí nadácie Pontis zastrešeného medzinárodnou značkou Fail Faire, ktoré má ambíciu pokračovať každého štvrť roka. Na prvom Fail Faire sa dozviete o rôznych dôvodoch neúspechu z pohľadu ľudí z neziskovky, startupu či biznisu.

TREBA SA POZERAŤ V TELKE: Cynický pohľad na Hollywood a pomery v ňom
Billyho Wildera môžeme považovať za jedného z najväčších hollywoodskych klasikov, pokojne aj najväčšieho, ak by kritériom bola režisérska všestrannosť. Wilder s bravúrou a ľahkosťou skutočného majstra zvládal nakrútiť akúkoľvek látku. Kým sa autorsky našiel v komédiách (Niekto to rád horúce, Byt, Raz, dva, tri, Slamený vdovec), pomohol definovať novú podobu hollywoodskej drámy i film noire. V Sunset Boulevard (Sunset Blvd. 1953), príbehu o netalentovanom scenáristovi, ktorý sa pokúša oživiť kariéru zapadnutej hviezdy, sa terčom jeho cynického pohľadu stal samotný Hollywood a pomery v ňom panujúce. To všetko za hereckej účasti Glorie Swansonovej, Ericha von Stroheima, Cecila B. DeMilla, Bustera Keatona či H. B. Warnera, teda osobností, z ktorých by sa pokojne dal zostaviť zoznam Kto bol kto v Hollywoode. Piatok, 24. januára, Dvojka, 22.00.

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite