Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Treba

.časopis .lifestyle

TREBA SA OHOLIŤ: Raňajšia dávka kofeínu
Sú aj takí ľudia, ktorí nemajú radi kávu, ale napriek tomu cítia potrebu dostať do tela istú dávku kofeínu na povzbudenie. Niektorí si riedia kávu konskou dávkou mlieka, iní chuť prehlušujú cukrom. Sú kofeínové tabletky aj kofeínové spreje do úst, sú aj kofeínové soľničky CaffeinAll s práškom bez chuti. Najnovšie je tu možnosť dostať svoju dávku kofeínu do tela cez kožu. Prvou lastovičkou bol telový sprej Sprayable Energy, a teraz je tu niečo len pre mužov. Podmienkou je, že sa každé ráno holia, pretože kofeín sa nachádza v krémoch na holenie a po holení. Okrem toho, že ich povzbudí, zmierňuje začervenanie kože, lebo obsahuje látky sťahujúce cievy a antioxidanty. Je vyrobený z kávových zŕn, vonia po mätovom oleji. Aby im ženy nezávideli, Pacific Shaving Company im ponúka aj pleťové krémy a oleje.

TREBA SA HRAŤ: Rozšírenie hracieho poľa
Ak je detská izba vášho dieťaťa zavalená množstvom lega a vy už neviete, kam s ním, ak vaše dieťa rozťahuje kocky po celom byte, ale nechce sa mu ich potom upratovať naspäť do škatúľ, prípadne je už odrastené a s legom sa už veľmi nehrá, mohlo by byť pre vás riešenie rozšíriť hracie a tvorivé pole na steny detskej izby. Na blogu thebrickblogger.com, ktorý je celý venovaný nápadom s touto tvorivosť rozvíjajúcou stavebnicou, sa objavil nápad z jednej newyorskej kaviarne Boobah, obložiť všetky steny veľkými hracími podložkami. Dajú sa kúpiť v modrej i v zelenej, jeden štvorec so stranou 25 cm stojí päť dolárov, existuje aj biely štvorec so stranou 38 cm, ktorý stojí 15 dolárov. Pohrajte sa pri vymýšľaní, kam a ako plochy umiestniť!

TREBA MAŤ PORUKE: Mäsové tyčinky pre paleodiétu
Keď človek začne držať nejakú diétu, najnebezpečnejšie sú momenty, keď udrie hlad a žiadne vhodné jedlo nie je poruke. Nie vždy je čas chystať si ho ráno do obedárov. Vtedy človek rád siahne po hotových výrobkoch. Mnohí sa uspokoja s müsli tyčinkou, to však nie je nič pre tých, čo sa dali na paleodiétu (písali sme o nej v čísle 40/13), ktorá je založená najmä na mäse a zelenine. V žiadnom bufete vám kúsok kvalitného mäsa zo šťastných zvierat nedajú. Dieru na trhu už zaplnila americká firma Epic, ktorá ponúka tri tyčinky so sušeným morčacím, hovädzím či bizóním mäsom, zmiešaným s orieškami a sušeným ovocím. Krabica 12 tyčiniek stojí 34 dolárov, žiaľ, dá sa zatiaľ objednať len v rámci USA. Slovenskí paleostravníci si zatiaľ musia vystačiť s balíčkami orieškov (nie búrskych) alebo čistým sušeným mäsom.

TREBA OCHUTNÁVAŤ: Zimný festival jedla na Slovensku
Konečne sa aj na Slovensku rozbieha ozajstná gastroturistika. Nielen vínne cesty ale aj cesty gurmánske po najlepších reštauráciách z gastronomického sprievodcu Gurmán, a to za veľmi prijateľné zvýhodnené festivalové ceny. Už  druhýkrát sa totiž uskutoční Zimný festival jedla, štart je 15. januára, koniec 16. februára. Festivalové menu pozostáva z troch jedál: Špecialita šéfkuchára – majstrovské dielo, Chute regiónov – s dôrazom na použitie lokálnych a sezónnych surovín a Recepty našich mám – podľa rodinného receptu s dlhoročnou tradíciou. V rámci festivalu si budú môcť návštevníci vybrať jedno-, dvoj- a trojchodovú degustáciu. Na stránke www.zimnyfestivaljedla.sk nájdete zoznam viac ako tridsiatich reštaurácií po celom Slovensku, zážitkové trasy a časy Gurmán busu, program gurmánskych víkendov aj online nákup degustačného kupónu či darčekovej poukážky.

TREBA SA POZERAŤ V TELKE: Zmes hrdinstva, chrapúnstva, naivity a pátosu
Hondo (1953) je klasický, aj keď u nás nie najznámejší americký western zlatej éry tohto žánru, nakrútený režisérom, scenáristom a producentom Johnom Farrowom, otcom herečky Mii Farrow a nadmieru zručným remeselníkom, pre ktorého v laickejších dejinách kinematografie nezostalo miesto. Hondo má aj bez režiséra inú, dôležitejšiu hviezdu, Johna Wayna, ktorý v tomto období vlastne ani nič iné ako westerny akoby nenakrúcal. Tu stvárňuje vojenského špeha Honda Lana, ktorý sa zapletie s vdovou a jej synom. Obaja žijú na odľahlej farme v krehkej symbióze s Apačmi, ktorá však nebude dlho trvať. Hondo akoby vŕšil na seba jedno westernové klišé za druhým, nikomu inému ako Waynovi by sme takú zmes hrdinstva, chrapúnstva, naivity a pátosu ani neuverili, ani neodpustili, iba jemu áno a vďačne.  Sobota, 18. januára, Jednotka, 15.55, 23.50.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite