Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Popcorn Juraja Malíčka

.juraj Malíček .časopis .lifestyle

Tráviť Silvester, teda programovo najzábavnejší, najveselší, najoslavovanejší deň roka pri televíznej obrazovke môže byť výrazom číreho zúfalstva. Rovnako však môže ísť o výsostne racionálne rozhodnutie, akýsi osobný akt vzbury, ktorým jedinec dáva najavo, že všeobecné silvestrovské veselie sa ho netýka. Niet veľmi čo oslavovať.

A k takémuto čomusi sa televízne vysielanie vyslovene hodí, tu už dokonca môžeme hovoriť priamo o verejnoprávnom záujme, najmä ak sa slovenská a česká verejnoprávna televízia rozhodli, že vrcholom ich televízneho Silvestra bude veľkolepá prednakrúcaná postfederálna šou. Dvojjazyčná. PR materiály sľubujú najväčšie lokálne superhviezdy, pani Helenu, pani Hanu, pána Karla, a tak ďalej, aj humorné scénky budú, aj kúzla, to všetko rámcované akýmsi motívom cestovania v čase. Moderujú Marcin a Dejdar. Také niečo môže len prekvapiť a pokojne aj príjemne, zvlášť ak pripustíme, že na výkony vopred ohlásených slovenských hviezdnych reprezentantov, Richarda Müller a Mira Žbirku ešte niekto môže byť skutočne zvedavý.
No, nejako sa to už tie dve a pol hodiny bude dať vydržať. A ak by sa nedalo, vždy sa dá prepnúť, lebo áno, silvestrovský program pripravili aj ostatné televízne stanice, hoci z toho, ako sa profilujú, by sa mohlo zdať, že špeciálne ich diváci, vospolok mladí, pekní úspešní ľudia, budú na Silvestra kdesi žúrovať.
Ibaže by sa rozhodli, že špeciálne silvestrovské vysielanie bude také super, že sa nemožno nedívať. A môže sa to tak javiť, na Jojke totiž budú vyčíňať postfederálne talenty, čo ich posledného pol roka aj s Primou hľadali v talentovej súťaži, slečna so skákajúcim psom, a tak ďalej a prvé minúty roka strávia s hitmi zo Senzi. Na Markíze uvidia najprv to najlepšie z Uragánu a hneď potom to najlepšie zostrihané z markizáckeho archívu, aj keď tu sa nemôžem zbaviť dojmu, že to úplne najlepšie by bolo, keby nevysielali vôbec. Krátko pred polnocou však príde direkt. Desaťminútová špeciálna epizóda Búrlivého vína – skutočné silvestrovské prekvapenie.
A potom že sa ľudia na Silvestra až nezdravo opíjajú.

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite