Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Treba...

.časopis .lifestyle

TREBA REDUKOVAŤ: Jedna karta na všetko
Najprv tá lepšia správa. Konečne niekto vymyslel jednu-jedinú kartu, ktorá nahradí všetky kreditné, platobné, vernostné a darčekové karty s magnetickým prúžkom a tie prestanú zbytočne nadúvať a ničiť naše pekné peňaženky. Volá sa Kanishk Parashar a založil ju startup Only Coin. Karta Coin spolupracuje so smartfónom, do svojej pamäti cez špeciálne čítacie zariadenie nahrá koľkokoľvek kariet. Potom stačí na svojom Coine zvoliť tú, ktorú aktuálne chcete použiť a podať ju obsluhe. Coin je stále v spojení so smartfónom, takže ak ju niekde zabudnete, mobil začne pípať a karta sa deaktivuje. A teraz zlé správy. Zatiaľ sa dá predobjednať a funguje len v Amerike, stojí 100 dolárov, keď sa vybije mobil, je nepoužiteľná. Navyše niektoré citlivé platobné údaje ukladá na server, takže užívateľovi zostáva len veriť, že programátori Coinu odviedli dobrú prácu.

TREBA MIEŠAŤ: Pomocník pre lenivých kuchárov
Milovníci pravého talianskeho risotta (alebo aj krupota, o ktorom sa dočítate na poslednej strane tohto časopisu) vedia, že základom tohto lahodného pokrmu je neleniaci kuchár, ktorý počas celého varenia bez oddychu prilieva víno a mieša, aby sa nič nepripálilo. V najnovších a najdrahších kuchynských robotoch je preto už integrovaný varič, ak si však kvôli tomu nechcete vymieňať kuchynský strojový park, možno vám postačí aj šikovná automatická miešačka Stirio, ktorá sa pripevní na veľký hrniec a vydrží miešať s dostatočným výkonom jedlo až 45 minút. Má dve rýchlosti, nastaviteľné ramená, takže sa dá pripevniť na hrnce rôznych veľkostí. Ľahko sa čistí, po odňatí motorovej časti sa len strčí do umývačky. Funguje na dobíjacie batérie, v cene 49,90 eura je aj praktická dobíjacia stanica. Hľadajte na unikia.com.

TREBA SA INŠPIROVAŤ: Košele ako od Applu
Odevná firma Outlier sa pri vývoji nových odevov inšpiruje viac ako módnym priemyslom, kde je vzhľad podriadený funkcionalite, progresívnymi technologickými dizajnérmi. Ich nová košeľa Merino/Co Pivot je vytvorená z nového materiálu a okrem množstva zaujímavých drobných detailov má najmä nezvyklé všitie rukávov. Materiál vychádza z praktických a pohodlných športových tričiek z ultra jemnej merino vlny. Na výrobu košieľ však nie je pletená, ale špeciálne tkaná, merino spolu s organickou bavlnou vytvára materiál, ktorý sa nekrčí a aj po dlhom nosení sa podľa výrobcu nešpiní a nespotí. Rukáv nemá zadný šev, prechádza celý do bočného dielu košele, čo umožňuje oveľa voľnejší a širší pohyb rúk. Košele nie sú žiadny lacný špás, kus dostanete za 175 dolárov plus doprava.

TREBA DAŤ ŠANCU: Kalendár Staré zlaté časy
Organizácia Šanca pre nechcených práve vydala kalendár na rok 2014 nazvaný Staré zlaté časy. Je nafotený v noblesnom štýle 30. a 40. rokov minulého storočia. Seniori si pri ňom nielen zaspomínali na mladosť, ale na chvíľu si aj vyskúšali, aký je život vo svete reflektorov v spoločnosti mladších modeliek, mamičiek a detí. Každý model či modelka v kalendári sú v skutočnosti človekom v núdzi. Útechu a pomoc našli v Centrách sociálnych služieb Náruč záchrany SENIOR&JUNIOR, kde sa o nich stará občianske združenie Šanca pre nechcených. Zámerom kalendára je ukázať starobu aj v jej elegancii, nielen v obohranom kontexte problémov súvisiacich so zdravotnou, sociálnou či ekonomickou situáciou seniorov. Kalendár dostanete v kníhkupectvách Panta Rhei a výťažok z  predaja pôjde na tanečnú terapiu pre seniorov.

TREBA SA POZERAŤ V TELKE: Sirôtka a podvodníček predávajúci biblie
Papierový mesiac (Paper Moon, 1973) je dnes už klasická americká komédia s prvkami road movie a drámy, odohrávajúca sa v tridsiatych rokoch minulého storočia v čase veľkej hospodárskej krízy. Tá spolu s prohibíciou tvorí kulisu sentimentálneho príbehu malého dievčatka sirôtky a drobného povaľača a podvodníčka,  živiacich sa predajom biblií, ktorý je zhodou okolností možno jej otcom. Presne v súlade s predpokladmi a pravidlami melodrámy sa tí dvaja najprv nevedia zniesť a neboli by spolu, keby nemuseli, pomerne rýchlo však k sebe nájdu cestu a vytvoria rozkošnú podvodnícku dvojku, ktorej sa začne vyslovene dariť. Ale len do chvíle, kým sa nezapletú so skutočným gangstrom.  Film nakrútil jeden z najvýraznejších amerických režisérov tzv. Nového Hollywoodu Peter Bogdanovich. Piatok, 29. novembra, Dvojka, 22.05.

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite