Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Doma

.časopis

Sudcovia chcú ďalší milión Denník Nový Čas čelí ďalšej žalobe na ochranu osobnosti pre články o škandalóznom večierku v bare Bonanno v Rajeckých Tepliciach. Tentoraz ju podali členovia združenia Justičný Oskar, ktorí žiadajú od vydavateľstva Ringier a autorky článku Júlie Mikolášikovej až milión eur.

Sudcovia Štefan Michálik, Daniel Hudák, Juraj Seman, Milan Lipovský a Jozef Korduliak, prokurátor Ladislav Tichý, právnik Tibor Péchy a podnikateľ Štefan Comorek zažalovali denník Nový Čas aj jednotlivo, spolu žiadajú 940-tisíc eur. Ústavný súd zároveň nepovolil trestné stíhanie sudcu Štefana Michálika, ktorý je podľa polície podozrivý z korupcie. Darí sa aj ďalšiemu aktérovi tejto kauzy, prokurátorovi Michalovi Barilovi, ktorý vďaka Tichému znovu pracuje na okresnej prokuratúre v bratislavskom Ružinove. Najvyšší súd, naopak, potvrdil podmienečný trest pre sudcu Igora Škultétyho, ktorý zobral úplatok 2 320 eur. Škultéty dostal aj peňažný trest, do konca života už nebude môcť súdiť.
.vag

Premiér Fico neočakávane navštívil USA a stretol sa tam s prezidentom Obamom. Diskutovali spolu hodinu o vzájomných vzťahoch a významnou témou Ficovej návštevy v USA boli zrejme aj vojenské otázky týkajúce sa Afganistanu a Sýrie.
Milan Kňažko potvrdil, že bude kandidovať za prezidenta SR.
Členom Rady vlády pre ľudské práva sa stal Pavol Mešťan, ktorý bol za socializmu profesorom straníckej vysokej školy a angažoval sa proti disidentom. Na protest proti Mešťanovmu nástupu do Rady z nej vystúpil Miroslav Kusý, ktorý bol kedysi tiež profesorom marxizmu-leninizmu, v čase normalizácie sa však z neho stal disident.
Riaditeľ RTVS Václav Mika označil očakávané úspory, ktoré malo priniesť zlúčenie STV a Slovenského rozhlasu, za absolútny nezmysel. Ohlásil tiež, že RTVS opustí budovu v Mlynskej doline, ktorá je v zlom technickom stave.
Krajské predsedníctvo SDKÚ odmietlo v druhom kole županských volieb podporiť Vladimíra Maňku proti Mariánovi Kotlebovi. Šéf SDKÚ Pavol Frešo to označil za hrubú politickú chybu.

Osobnosť: Oto Žarnay/
Košický učiteľ sa spolu s bratislavským učiteľom Vladimírom Crmomanom, bývalou zamestnankyňou Sociálnej poisťovne Marianou Vavrovou a ochranárkou Katarínou Šimončičovou stali laureátmi ceny Biela vrana za osobnú statočnosť.

Antiosobnosť: Ľudovít Kaník/
Neuspel v županských voľbách, kde ho predbehol Marián Kotleba, ale pod jeho vedením krajské predsedníctvo SDKÚ odmietlo podporiť v druhom kole Vladimíra Maňku, čo je politicky nezodpovedné. *Oprava
V domácich udalostiach, zverejnených v .týždni 48/2013, sme uviedli, že Miroslav Kusý bol kedysi profesorom marxizmu-leninizmu. Prof. Kusý upozornil redakciu na chybu: „Nebol som profesorom marxizmu-leninizmu, ale profesorom filozofie, nebol som ním menovaný zhora, ale ustanovený cez Vedeckú radu FF UK na Katedre dejín filozofie a logiky, ktorú viedol akademik Igor Hrušovský.“


Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite