Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

TELEVÍZIE Retro na tretiu

.lukáš Krivošík .časopis .udalosti

Pamätníci majú raj. Piatok, sobota aj nedeľa, tri víkendové televízne večery, sú v

Pamätníci majú raj. Piatok, sobota aj nedeľa, tri víkendové televízne večery, sú v znamení návratov. Svorne sa o ne delia všetci hlavní vysielatelia.
Zostáva už len si vybrať, či chcete spomínať na časy, keď STV nakrúcala pondelkové inscenácie, slovenské rádiá po revolúcii začali hrať populárnu hudbu zo Západu alebo na najväčšie svetové a slovenské hity v podaní ledva plnoletých budúcich umelcov v SuperStar.
V piatok večer Milan Kňažko spomína s hercami na Jednotke na staré zlaté časy. Program v Slovenskej televízii dokonale namiešali pre (čo naj)skôr narodeného diváka. Desiatky rokov staré filmové a televízne ukážky – ideálne čiernobiele, zážitky prítomných hostí a príhodné pesničky sprevádzané klasickým orchestrom. Nakrútené na výjazde v divadle mimo Bratislavy. Retro pre seniorov ako vyšité.

Sobota patrí generácii, ktorú zastihli deväťdesiate roky v puberte. JOJ-ka stavila na hudbu, pripravila sériu rebríčkových relácií zoraďujúcich vtedajšie hity podľa rôznych kritérií. Inovovaní glosátori, s ktorými sa tie roky nemôžu nespájať, stále známe ale aj oprášené zabudnuté pesničky, hudobné čísla Metalindy či Mariána Greksu, ktoré nie je možné vidieť nikde inde. Retro pre tridsaťročných ako vyšité.
Nedeľu zasa ovláda SuperStar. Pesničky sa oproti prvej a druhej časti príliš nemenia. Robbie Williams, Tom Jones, Mariah Carey. Akurát pribudla Darinka Rolincová, sedí v porote a pokušenie zapáčiť sa je neodolateľné. Násťroční pod pódiom v Inchebe sú znova v tranze. Retro pre tínedžerov ako vyšité.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite