Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Andrej Kiska: Klopem, pravdaže klopem na drevo

.elena Akácsová .časopis .lifestyle

Zakladateľ Dobrého anjela Andrej Kiska sa momentálne naplno venuje svojej kandidatúre na prezidenta. Keďže nikdy nebol v politike, musí sa argumentačne pripravovať aj na témy, o ktorých ako manažér a filantrop doteraz nemusel diskutovať ani o nich hlbšie premýšľať.

Pozerám sa  na Tatry
Keď každé ráno vstanete a vidíte Tatry, je to iné, ako keď tam prídu turisti na päť dní a musia ich kompletne pochodiť. Ani neviem, kedy som bol na väčšej túre, ale v lete ma viac láka Slovenský raj, ten máme za rohom z opačnej strany. Som rodený Popradčan, lyžovanie, prirodzene, patrí medzi moje najobľúbenejšie športy. Cez zimné víkendy bývajú Tatry plné, tak sa tam občas vyberieme zalyžovať si cez týždeň.

Nosil som gitaru všade
Prvú pesničku som sa naučil ako samouk a zahral ju v kuchyni mame. Začal som spievať mutujúcim hlasom a mama hovorí, nemyslel si náhodou túto pesničku? A zaspievala ju. Pochopil som, že gitara je sprievodný nástroj a treba sa učiť aj spievať. Myslel som, že na gitaru budem baliť kočky, boli sme na vinobraní, ja som hral, spieval, rozplakával citlivé duše a kočky balili chalani naokolo. Po dvoch hodinách hrania som ostal sám s gitarou.

Som tvrdohlavý
Keď mám dobrú myšlienku, dlho po nej idem, do poslednej chvíle, snažím sa ju realizovať, aj keď všetci tvrdia, že to nepôjde. Je pravda, že v 95 percentách majú pravdu, ale občas to vyjde. Nedám veľmi na priateľov z biznisu, lebo zväčša sú to dva typy. Buď mi pritakávajú, lebo som pre nich autorita, alebo zásadne oponujú, lebo sami sú úspešní manažéri a myslia si, že oni majú pravdu.

Zastávam sa
Keď sa k  nám niekto arogantne správa , snažím sa kolegom vysvetliť, že možno má tá osoba nejaký problém, niečo ju trápi, bolí, nemali by sme sa ňu hnevať, ale skôr ju ľutovať a snažiť sa pochopiť, prečo sa tak správa. Vo svojom vnútri nemám nepriateľa, pocit krivdy, niet človeka, ktorého by som nenávidel, sú iba ľudia, ktorých mi je ľúto. Priatelia si robia zo mňa srandu, že v každom hľadám len dobro.

Smejem sa
Keď cítim urážky, začnem sa smiať. Pred rokmi som mal reakcie, za ktoré sa dnes hanbím, ale postupne som pochopil, že ubližujem sebe aj okoliu. V práci presviedčam ľudí, aby sa usmievali. Strávime tam viac času ako s najbližšími a keď sa niekto stále mračí, všetci sa cítime zle. Vtedy sa snažím sadnúť si s ním a pohovoriť si. Úsmev funguje rovnako ako meditačná metóda dýchania. Keď začnete pokojne dýchať, tak sa aj naozaj upokojíte. Mal som najšťastnejšie detstvo, rodičia, keď sa mali hádať, nás poslali preč. Až keď som bol väčší, tak som pochopil, prečo. Klobúk dolu!

Ohrozujem ľudí
Som elektrotechnický inžinier, ktorý mal dávno vrátiť titul. Po polhodine opravovania vypínača zostala po mne na omietke krvavá šmuha. Keď som sa pokúšal dcére v New Yorku vymontovať z okna klímu, s rachotom zletela dole zo šiesteho poschodia a rozbila sa na cimpr-campr. Našťastie to bolo do dvorčeka. Povedal som dcére, klíma je vymontovaná, ani ju nemusíš vynášať.

Vraciam
Som šťastne ženatý, mám zdravé deti, niekedy mám pocit, že som dostal od života tak strašne veľa, až toľko, akoby som sa mal za to hanbiť. Klopem, pravdaže klopem na drevo. Dnes ste hore, zajtra dole, základom je nepodľahnúť eufórii, keď sa vám darí, lebo príde pád a depky. Eufória je vlastná sestra depresie. Určte boli obdobia života, keď som sa necítil dobre, mal som pocit, že som v pekle, ale potom som prišiel na to, že peklo vyzerá úplne inak. Kto veľa dostáva, musí veľa vracať, preto som spravil z pomoci zmysel svojho života.

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite