Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Treba...

.časopis .lifestyle

TREBA VYUŽIŤ: Bicykel s pedálmi aj na ruky
Ak ste si mysleli, že na bicykli už nie je čo dramaticky meniť, tak sa pozrite na nový nemecký Varibike. Je navrhnutý tak, že okrem pedálov na nohy má aj pedále na ruky. Tým pádom sa do bicyklovania aktívne zapojí aj  horná časť tela. Pedálovanie je zosynchronizované tak, aby sa čo najprirodzenejšie hýbalo celé telo. Popri  priaznivom vplyve na svalstvo v horných partiách tela sa tým pri rovnakom tempe viditeľne zvýši aj vaša rýchlosť a výkon až o 30 %. Varibike má aj pevné riadidlá, pre prípad, že si na tento nový druh pohybu potrebujete zvyknúť a v niektorých situáciách potrebujete ruky držať rovno a pevne. Základný Varibike stojí 3 999 eur. Novší model, za 4 499 eur, umožňuje nielen protiľahlé ovládanie ručných pedálov, ale aj synchronizované, ako by ste veslovali.

TREBA VIDIEŤ: Okuliare pre ležiacich a lenivých
Keď už čítať alebo pozerať televízor v posteli či na gauči, ideálne pre chrbticu aj pre hladkú pleť na krku by bolo ležať s narovnaným chrbtom s minimálnou podložkou pod hlavou. Lenže to by sme museli mať zabudovanú telku na plafóne alebo si zase odkrviť ruky pri držaní knihy nad hlavou. Riešenie sa objavilo na internetovom portáli pre technologických nadšencov ThinkGeek a dostalo nespravodlivý názov: okuliare pre lenivých – Lazyglasses. Pritom je to riešenie, ktoré môže vysoko pozdvihnúť kvalitu života ľuďom dlhodobo pripútaným na lôžko. Sú založené na zrkadlovkách, ktoré v 90 stupňovom uhle prenášajú obraz do šošoviek. Okuliare sú vyrobené z mäkkého plastu, takže netlačia a sú navrhnuté tak, aby sa dali naložiť aj cez bežné dioptrické okuliare. Stoja 15,99 dolára.

TREBA SEDIEŤ: Skladacie sedadlo na palici
Radi by ste odľahčili nohy a posedeli si tam, kde sa sedieť nedá? Na výlete, na festivale, na dedinskom futbalovom zápase či v dlhom rade na pivo? Konečne je tu riešenie, ako si nosiť so sebou praktické sedenie a pri tom stále stáť! Aj keď je letná sezóna pomaly za nami, ešte stále môžete využiť horúcu novinku firmy Focal, špecializujúcej sa na vzpriamené sedenie, ktorá práve v septembri uvádza na trh Mogo. Je to akési čalúnené tvarované sedadlo na ľahkej hliníkovej skladacej teleskopickej palici s gumenou koncovkou, takže pohodlne si ho zapriete nielen do trávnika, ale aj na betóne alebo dlaždiciach a nebude sa vám posúvať. Neváži ani kilo, unesie človeka s hmotnosťou do 90 kíl. Zložené meria 45 cm, rozložené 93 cm. Cena: 100 dolárov.

TREBA NAVŠTEVOVAŤ: Európske kino v Leninovom múzeu
V utorok o siedmej večer sa začína prvýkrát  premietať v kine Film Europe v jedinečných priestoroch Pisztoryho paláca v Bratislave, kde kedysi sídlilo Leninovo múzeum a technologicky nadštandardne vybavené kino slúžilo na propagandu. Toto kino s retro atmosférou a čalúnenými sedadlami, doplnené kvalitnou E-cinema technikou prenosu a ozvučenia, bude však teraz orientované inak – na európsku kinematografiu. Štartuje premiérou prvého dielu unikátneho britského pätnásťdielneho filmového projektu Príbeh filmu: Odysea, ktorý sa stal v Británii filmovou udalosťou roka. Vo štvrtok to bude francúzsky film Život tej druhej s Juliette Binoche v hlavnej úlohe. Premietať sa bude štyrikrát do týždňa, vstupné na večerné premietania bude vo výške 4 €, pripravené sú klubové zľavy a v predpoludňajších hodinách vstup za zníženú cenu 2,50 €.

TREBA SA POZERAŤ V TELKE: Farebná Americká tragédia čiernobielo
Film Miesto na výslní (A Place in the Sun,1951) je hollywoodska klasika v tom najpozitívnejšom slova zmysle, nakrútená Georgom Stevensom jedným z režisérskych gigantov starej školy. Do akého žánru Stevens zabŕdol, tam nakrútil výnimočný kus (Swing Time, Najprv stvoril ženu, Shane, Obor, etc.). V Mieste na výslní sa podujal adaptovať jeden z najzásadnejších románov dvadsiateho storočia – Americkú tragédiu Theodora Dreisera, a vytvoril tak, hoci film sám je čiernobiely, nesmierne silnú a nesmierne farebnú  romantickú drámu o vzťahových frustráciách, prameniacich z nenaplneného amerického sna. Miesto na výslní je vo svojej podstate existenciálny príbeh, natiahnutý na kostru tradičného romantického trojuholníka a okrem iného ilustruje, akými výbornými hercami boli Montgomery Clift, Elizabeth Taylorová či zdanlivo menej hviezdna Shelley Wintersová.  Štvrtok, 5. septembra, Dvojka, 22.05.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite