Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Lotroviny Pištu Vandala

.štefan Chrappa .časopis .osobnosti

Milí priatelia. Tento stĺpček by som chcel venovať psom. Každý stretol svojho životného psa. Možno to bol susedov oňuchávač. Rafol vás do lýtka. Preto teraz psov bojkotujete. Možno sami chováte psovitú šelmu, práve vám olizuje ruky. V mojom živote bolo niekoľko psov. Prvý bol susedov Lesan u babky na dvore. Mal som ho rád, ako dieťa som ho skusmo kopol, on vyceril tesáky, zdrapil ma za tepláky. Potom bol jeden vlčiak, ktorý mi kovovým náhubkom udrel do hlavy, lebo ako komótne dieťa s nadváhou som sa nevyšplhal na strom. Potom prišla Brita.

Tá už bola naša. Malý žltý pes – sučka. Robila psie kusy. Raz ju tato vyložil na strechu, aby mohla ďalej prenasledovať mačku. Mačka skočila na strom a Brita za ňou. Lietajúce schopnosti psov sú obmedzené. Brita padla susedovi do chlievika ku svinke. Tá skoro skolabovala. Kvikot na pol chotára. Potom bola Frída, rotweilerka. Mamin sen, lebo veď vyzerá ako medvedík. Dostala ju Baška – sestra – na osemnáste narodeniny. Nech má chlpatú devízu do dospelosti. Tato prišiel domov, uvidel šťeňa a vyhlásil: „Buď ja, alebo pes!“ Nakoniec zostali obaja.
Frída vedela sedieť na stoličke a decentne vyžierať soletky. Bola tu ešte Dara. Ušľachtilá dalmatínka mojej budúcej manželky. Bol to pes pri tele. Dlho sa predpokladalo, že má akúsi neznámu poruchu metabolizmu. Po rokoch vysvitlo, že ju manželkina babka kŕmi parenými buchtami. Milý psíček ich na posedenie zlopol aj sedem. Raz musela ísť Frída rotweilerka na operáciu. Po operácii volá pani doktorka, rýchlo príďte, už sa preberá a hryzie na všetky strany. Oťapená, v obväzoch sa krčila pri radiátore v delirickom odhodlaní zaútočiť na všetko neznáme. Hovorím: „Frída, už som tu.“ Ona si vydýchla. Padol jej kameň zo psieho srdca a zaspala. Svorka nezrádza!
Milí priatelia. Brita aj Frída ležia na konci záhrady pod jablonkami. Boli to statočné psy. Nám je cťou, že sme kus cesty mohli absolvovať práve s nimi. Život je krajší so šelmami psovitými!
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite