Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Doma

.časopis

Explózia na Slovane Pokuta 15-tisíc eur a povinnosť odohrať tri domáce zápasy proti Senici, Zlatým Moravciam a Nitre bez divákov. Takýto trest udelila disciplinárna komisia Slovenského futbalového zväzu Slovanu Bratislava. Dôvodom je incident, ktorý sa odohral v nedeľu 18. augusta 2013 počas zápasu Slovana s Ružomberkom.

Do sektora hostí totiž niekto hodil delobuch, ktorý zranil aj dve deti a 22-ročného muža z Ružomberka. Tomu úlomky dorezali tvár, takmer prišiel o oko. Bratislavský klub vypísal za identifikáciu páchateľov odmenu päťtisíc eur. Hoci na štadióne sú kamery, polícii sťažuje situáciu, že počas útoku mali na tvárach šatky. Výbušninu údajne hodila medzi fanúšikov Ružomberka dvojica, ktorá vošla na hraciu plochu vo falošných usporiadateľských vestách. Skutoční organizátori vraj pred zápasom pri vstupe na štadión nikoho nekontrolovali. Krátko pred výbuchom dokonca nechali skupinku domácich priaznivcov prísť až k sektoru hostí. Niekoľko slovanistov sa dostalo aj medzi ružomberských fanúšikov.
.vag

Národná kriminálna agentúra zadržala bývalého šéfa Krajskej prokuratúry v Nitre Jozefa Mamráka. Podľa neoficiálnych informácii má byť dôvodom zadržania podozrenie, že prokurátor bral úplatky.
Polícia porušila pri zásahu v Moldave nad Bodvou základné ľudské práva, tvrdí ombudsmanka Jana Dubovcová. Podľa nej policajti počas pátracej akcie v rómskych osadách potrebovali príkaz na vstup do obydlia a na domovú prehliadku. Bez nich nemali právo vtrhnúť do chatrčí.
Zrušenie vízovej povinnosti Slovákov do Turecka už oficiálne platí. Znamená to, že slovenskí turisti pri cestách do Turecka, ktoré nepresiahnu 90 dní pobytu v rámci 180 dní, môžu cestovať bez víz.
Prokurátorovi Kozolkovi vzali prípad Hedvigy Malinovej. Generálna prokuratúra ide preverovať, či sa v tomto prípade nedopustila chýb. Prípad bude skúmať iný prokurátor.
Kandidátom pravicových strán na predsedu Trenčianskeho samosprávneho kraja je bývalý olympijský medailista a majster sveta v zápasení voľným štýlom Jozef Lohyňa. Jeho súperom bude najmä Jaroslav Baška, ktorého nominoval Smer.

Osobnosť: Jana Dubovcová/
Ombudsmanka nevolí alibistický tón ako jej predchodca a zdá sa,  že pôjde aj do priameho konfliktu s mocou. Kritizuje zásah policajtov v Moldave nad Bodvou,  ako aj segregáciu v školách a búranie chatrčí.

Antiosobnosť: Štefan Harabin/
Pritvrdzuje v spore s časťou sudcovskej obce. Harabin oznámil, že podáva trestné oznámenie na ústavných sudcov Ladislava Orosza, Jána Lubyho a Ľudmilu Gajdošíkovú.

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite