Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Popcorn Juraja Malíčka

.juraj Malíček .časopis .lifestyle

Takto silný filmový rok sme tu už skutočne dlho nemali, a tie najväčšie filmové popkultúrne vrcholy ešte len prídu. Pôvodne už mali mať po premiére, ale ony nie, lebo premiéry sa posunuli. O týždeň, o mesiac, o štvrť roka, pokračovanie 300 uvidíme až na jar budúceho roka a niečo sa v našich kinách nakoniec neobjaví vôbec.

Dokazuje to, že mainstream je stále imúnny voči všakovakým fanúšikovským fenoménom a všetko funguje podľa starých pravidiel. Človeka to ale aj tak zamrzí, lebo niektoré filmy jednoducho chcel vidieť v kine. A nakoniec neuvidí, napriek vynikajúcim recenziám, napriek silnej značke, napriek obrovskej popularite. Lebo tie filmy síce majú výborné recenzie, nakrútili ich režiséri s tými najlepšími referenciami a ľudia ich majú veľmi radi a náruživo pestujú ich kult, akurát tých ľudí jednoducho nie je dosť. A tí ostatní by do kina aj tak neprišli, a ak by prišli, nevedeli by, na čo sa vlastne dívajú, a tak by mohli reptať.
Britský televízny a filmový režisér a scenárista Edgar Wright sa už  stihol podpísať. Nakrútil fantastickú poctu zombie filmom Súmrak mŕtvych (Shaun Of The Dead), rovnako fantastickú poctu akčným filmom Jednotka príliš rýchleho nasadenia (Hot Fuzz), popkultúrnu generačnú klasiku Scott Pilgrim proti celému svetu a naposledy, aspoň podľa recenzií fantastickú, poctu katastrofickým scifíčkam The World´s End. A práve tento film sa mal v našich kinách objaviť niekedy začiatkom septembra pod názvom Na konci sveta. Milé bolo, že mal ísť v tom istom týždni ako americký film s podobným fanúšikovským konceptom, podobným námetom a podobným názvom: This Is The End.
Oba komediálne, oba smerujúce k tomu, aby v kine veci nielen vybuchovali, ale aj sa na nich smialo, oba očakávané, oba vyslovene hodiace sa na inak dosť depresívny september. A nakoniec možno neuvidíme ani jeden, The World´s End zrušili celkom a premiéra This Is The End možno bude posunutá na november.
Nechcem sa opakovať, ale pri takomto prístupe sa naozaj nikto nemôže čudovať, že kto chce nejaký film skutočne vidieť, radšej si ho ukradne.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite