Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Na ceste s Tomášom Bellom

.tomáš Bella .časopis .týždeň doma

Až kým nezačal ohlušujúco revať alarm, vyzeralo to ako dobrý nápad. Bol som na jedinom mieste v Londýne, kde nechcete tráviť večer: v jednom z minihotelov v okolí vlakovej stanice Paddington. Miesta vedľa postele akurát tak na uloženie dvoch topánok (za sebou), recepcia 50 metrov krížom cez štvorprúdovku a hlavne tradičný anglický studený odchov, s vykurovaním „čo si nadýchaš, to máš“.

Našinec sa však vždy vynájde, a tak púšťam naplno horúcu sprchu s nádejou, že sa izba aspoň troche vyhreje. Po piatich minútach teplota v izbe stale nezmenená, ale para sa konečne doplazí priamo k požiarnemu hlásiču, spustí sa poplach a susedia začnú zvedavo  vychádzať z izieb. Jediná prítomná zamestnankyňa hotela sa prvýkrát pýta, či som v izbe nefajčil. Druhýkrát sa pýta, či som si „naozaj istý“, že som v izbe nefajčil, ja stale trvám na tom, že som nefajčiar. Na tretíkrát pripustím, že možno by som predsa o tom niečo vedel. Ani nie po pol hodine sa podarí nájsť vypínač alarmu a všetci sa v pokoji rozchádzame späť do izieb loviť osamelú jednu paličku na wi-fi.
Londýn je jedným z najproblematickejších miest na ubytovanie, lebo prekypuje ponukou izieb za dvesto, tristo, štyristo libier za noc, a izieb za osemdesiat s veľkosťou ženskej postavy plus rezerva na ponožky, ale chýba rozumná stredná vrstva (ušetrím vám čas: skúste base2stay.com).
Na väčšine iných miest je dobrou radou držať sa niekde uprostred. Ak sa vám niekto snaží odniesť kufor do izby a na záchode stojí muž, ktorého jedinou úlohou je podať vám fairtrade bavlnený jednorazový uteráčik na ruky (Miami, Florida), tak asi platíte priveľa.
Ak je na nepriestrelnej prepážke oddeľujúcej vás od recepčnej v moteli nalepené upozornenie pre drogových dílerov, že ak zanechajú v izbe svoje pomôcky, bude to ohlásené polícii (Fallon, Nevada, 15 dolárov na noc), tak... no vlastne, máte to ako Disneyland pre fanúšikov Davida Lyncha, tak si nezabudnite spraviť fotku.

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite