Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Treba...

.časopis .lifestyle

TREBA PIŤ: Čistá voda z ovocia a zeleniny
Niektorí výrobcovia dochucujú vodu umelými príchuťami, lebo si myslia, že ľudia túžia po sladkých a ochutených vodách. Vynálezcovia organickej vody Koa na to idú celkom z opačného konca. Vyrábajú vodu z ovocnej šťavy tak, že ju zbavia akejkoľvek chuti a vône, zostanú len nutričné hodnoty, deväť vitamínov a desať minerálov, a chuť čistej vody. Zbavia ju aj kalórií, uhľohydrátov, cukru, všetkého, čo by mohlo byť čo len trochu nezdravé. Zostane len Koa. Fľaša je, samozrejme, 100-percentne biodegradovateľná, veľmi štýlová, dizajnovaná tak, aby sedela do malej ruky ženám, ktoré sú najväčšie konzumentky zdravej organickej stravy. Zatiaľ je to len lokálna záležitosť v Kalifornii, ale výrobcovia hľadajú investorov cez Kickstarter a chcú výrobu a distribúciu roztočiť vo veľkom. Cez internet kúpite 15 trojdeciek za 59,99 dolára.

TREBA SA PLAVIŤ: Motorizovaný kajak
Chceli by ste sa plaviť v divokých vodách či dokonca proti prúdu na šikovnom malom jednomiestnom kajaku, ale nemáte dostatočne vytrénované svalstvo na nepretržité pádlovanie a občas by ste si chceli vychutnať aj okolitú prírodu? Už nemusíte trénovať ani sa vzdávať kochania faunou a flórou, stačí si objednať MOKAI-ES – motorizovaný kajak za 4 800 dolárov. Ideálne pre rybárov, lovcov a bádateľov. Trojdielne plavidlo z polyetylénu, ktoré sa dá veľmi rýchlo počas dvoch minút zložiť a rozložené sa dá zas veľmi úsporne prevážať, má motor s elektronickým štartérom Subaru EX21 s prúdovým pohonom, elektronické ovládanie riadenia. Prikúpiť sa dajú rôzne praktické doplnky ako kolieska na prevážanie, kotva, textilná tepelná vložka do zlého počasia, držiak na udicu či špeciálny vodotesný príručný sklad.

NETREBA SI OBLIECŤ: Tričko s falošným tetovaním
Tetovanie a všakovaké poškodzovanie tela je dnes veľmi moderné. Je to však trvalá ozdoba a nie každý si je istý, že to o desať rokov neoľutuje. Vtedy môže vyskúšať dočasné tetovanie, ktoré sa do piatich rokov stratí, aj keď hrubé čiary celkom nezmiznú, alebo tetovanie hennou, ktoré vydrží dva-tri týždne. Nejde však len o to, že človek sa môže v staršom veku s tetovaním cítiť trápne a nepríťažlivo, je tu ešte aj strach z bolesti a najmä z infekcie a komplikácií, ktoré hrozia pri neodbornom zásahu. Pred pár rokmi sa objavili dlhé rukávy, ktoré imitovali tetovanie len na rukách a boli vhodné pre mužov a pre ženy, teraz sú tu dámske tričká potlačené aj po trupe vpredu i vzadu, aj s plavkami, príveskami a piercingom. Nuž, proti gustu...

TREBA POČÚVAŤ: Organové koncerty v Kremnici, Trnave aj Bratislave
V lete sa hneď na niekoľkých nádherných miestach konajú skvelé organové koncerty. V Bratislave sa hrá každý štvrtok v Dóme sv. Martina, najbližšie je na programe Mario Cifferi, titulárny organista Kostola sv. Juraja v Katedrále v Porto San Giorgio a riaditeľ Medzinárodného organového festivalu Città di Porto San Giorgio. V Trnave sa hrá každú nedeľu v Bazilike sv. Mikuláša na historickom organe Rieger z roku 1912 a na zreštaurovanom organe Valentina Arnolda z roku 1783. Najbližšie účinkuje organistka Federica Iannella z Talianska, riaditeľka kostola Santa Maria della Neve v Senigallia a jedna z učiteliek Accademia Organistica. No a v Kremnici je miestom konania festivalu Kostol sv. Kataríny na organe Rieger-Kloss z roku 1992, ktorý patrí k najmodernejším nástrojom na Slovensku. V nedeľu na ňom zahrá Prof. Johannes Rauh z Nemecka.

TREBA SA POZERAŤ V TELKE: Islamská Lolitka a Americké nezávislé leto
Tradičný letný cyklus českej televízie Americké nezávislé leto je už sám osebe zárukou, že filmy uvedené v jeho rámci si určite pozornosť zaslúžia. Dôvernosti (Nothing Is Private, 2007) sú autorským filmom amerického scenáristu, seriálového tvorcu, producenta a režiséra Alana Balla, ktorý o svojich výnimočných kvalitách presvedčil už scenárom k Americkej kráse. Je však aj autorom či spoluautorom seriálov Odpočívajte v pokoji, Pravá krv či Banshee. A inakosť, spojená so stereotypmi a ich narúšaním je aj jednou z tém filmu Dôvernosti, ktorý rozpráva príbeh mladučkej, čerstvo dospievajúcej islamskej dievčiny, domestifikovanej v USA, ktorá namiesto nosenia burky začína objavovať svoju lolitkovskú sexualitu. To sa však nepozdáva jej svojráznym rozvedeným rodičom, matke, ktorá jej výchovu nezvláda a otcovi, ktorému ju zavesí na krk, aby ju nezvládal tiež. Nedeľa, 11. augusta, ČT 2, 21.35.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite